Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης: Διεθνής Διάσκεψη για την παγκόσμια ειρήνη και τον ιμπεριαλισμό

To Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) από κοινού 
με το «Φόρουμ Βελιγραδίου για τον κόσμο των Ίσων» 
οργανώνει  Διεθνή Διάσκεψη στο Βελιγράδι στις 22 και 23 Μάρτη


To Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) από κοινού με το «Φόρουμ Βελιγραδίου για τον κόσμο των Ίσων»οργανώνει  Διεθνή Διάσκεψη στο Βελιγράδι στις 22 και 23 Μάρτη, 15 χρόνια μετά την έναρξη των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ εναντίων των λαών της Γιουγκοσλαβίας.
 
Στην Διάσκεψη υπό τον τίτλο: «Παγκόσμια Ειρήνη απέναντι στον Διεθνή Ιμπεριαλισμό και Παρεμβατισμό» έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 120 συμμετέχοντες από αντιιμπεριαλιστικά κινήματα, διεθνείς οργανώσεις, προσωπικότητες, διανοούμενους και δημοσιογράφους από 41 χώρες, ενώ συνολικά θα συμμετέχουν πάνω από 400 σύνεδροι στο Συνεδριακό Κέντρο «Σάββα».

Από το ΠΣΕ θα συμμετέχει η Πρόεδρος του Σοκόρρο Γκόμες, από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία ο Ηλίας Μπαλτάς, από την Διεθνή Ένωση Δημοκρατικών Νομικών ο Ρολάντ Βεϊλ και από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας η αντιπρόεδρος της Μάρουα Σάαμπ.

Από την Ελλάδα θα συμμετέχουν στην διάσκεψη ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης Εκτελεστικός Γραμματέας του ΠΣΕ, ο Πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Σταύρος Τάσσος και Νίκος Ζώκας αντίστοιχα, ενώ θα συμμετέχει ο αντιναύαρχος ε.α. Γιώργος Ποταμιάνος από την Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ).

Την προηγούμενη μέρα της Διάσκεψης το ΠΣΕ οργανώνει την Ευρωπαϊκή του συνάντηση στην οποία θα λάβουν μέρος τα κινήματα από την Πορτογαλία, Ελλάδα, Κύπρο, Βέλγιο, Δανία, Ιρλανδία, Σουηδία, Φινλανδία, Τουρκία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ουκρανία, Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία, Ιταλία, Τσεχία, Κροατία, Σερβία και καλεσμένους από ΗΠΑ και Καναδά.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με μεγάλη έκθεση φωτογραφιών από τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ στις 21 Μάρτη ενώ στις 24 Μάρτη, ημέρα της μαύρης επετείου των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών, θα οργανωθούν ποικίλες εκδηλώσεις μνήμης στο Βελιγράδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου