Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

«...Σπάμε τις αλυσίδες των μονοπωλίων, του καπιταλισμού, ανοίγουμε το δρόμο για το σοσιαλισμό».

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ*
Για την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

 

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, με αφορμή την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, στέλνει χαιρετιστήριο μήνυμα στις εργάτριες, στις υπαλλήλους, στις άνεργες, στις συνταξιούχους, στις γυναίκες των μικρομάγαζων, στις αυτοαπασχολούμενες, στις αγρότισσες και τις εργάτριες γης, στις μετανάστριες, στις γυναίκες των μονογονεϊκών και πολύτεκνων οικογενειών, στις μαθήτριες και σπουδάστριες στα σχολεία, στις σχολές, στην κατάρτιση, στη μαθητεία, στις επιστημόνισσες, στις νέες μητέρες.

Στέλνει αγωνιστικό μήνυμα σε όλες τις γυναίκες που παίρνουν μέρος στις απεργίες, στις κινητοποιήσεις των σωματείων τους, των αγωνιστικών γυναικείων οργανώσεων, των επιτροπών αγώνα, των λαϊκών επιτροπών, για την απαλλαγή της λαϊκής οικογένειας από τα βάσανα, για την ισοτιμία τους, για το μέλλον των παιδιών τους σε μια κοινωνία λαϊκής ευημερίας, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.


Δεν είναι μονόδρομος για τις γυναίκες της λαϊκής
οικογένειας οι άθλιες συνθήκες που ζουν σήμερα.

Θυμηθείτε όλα όσα έλεγε το ΚΚΕ στο λαό για το ποια πραγματικά είναι η ΕΕ, για ποιο σκοπό συγκροτήθηκε και τι έλεγαν τα άλλα κόμματα που υπερθεμάτιζαν, κάνοντας ορισμένα επιφανειακή κριτική.

Θυμηθείτε τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που χειροκροτούσαν γιατί γίνονταν μεγάλες επενδύσεις και οι επιχειρήσεις θα είχαν κέρδη, άρα και ο λαός θα ζούσε καλύτερα.

Θυμηθείτε όταν ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ - που γέννησε τελικά τον ΣΥΡΙΖΑ - και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν το μνημόνιο των μνημονίων, τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, έλεγαν ότι η ΕΕ είναι μονόδρομος και ότι μπορούμε να φτάσουμε και να συγκλίνουμε με τη δήθεν πολύ ανώτερη ζωή των άλλων λαών της Ευρώπης, σαν να μην υπήρχαν και εκεί εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι, πλούσιοι και φτωχοί. 

Θυμηθείτε πώς αντιμετώπιζαν το ΚΚΕ όταν προειδοποιούσε, πριν ακόμη εμφανιστούν τα σύννεφα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και του πολέμου.

Τώρα, εκ των υστέρων προφήτες, ο ένας τα φορτώνει στον άλλον, κάνουν κριτική στην τρόικα, λένε ότι δε γίνεται διαπραγμάτευση και πάλι συνειδητά κρύβουν την πραγματική αιτία της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας, των πολέμων.

Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. 

Η αλήθεια είναι ότι από την καπιταλιστική ανάπτυξη κερδίζει περισσότερα ο καπιταλιστής, ο κηφήνας, και το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης το πληρώνουν οι εργαζόμενοι.

Η αιτία της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης δε βρίσκεται στην επιφάνεια, είναι στο βάθος, σαν το σεισμό που τον ζεις, αλλά το ρήγμα δεν το βλέπεις...



...ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να ανατρέψουμε τη σημερινή κατάσταση.
Απαιτούμε όλα όσα μας ανήκουν.

Γυναίκες της εργατικής τάξης, της λαϊκής οικογένειας,

Σε αυτές τις ευρωεκλογές και τις τοπικές, παντού, ΨΗΦΙΣΤΕ  ΚΚΕ

Για να αναδειχτεί μια μαχητική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επίθεση, να ενισχυθεί η πάλη με επίκεντρο τα οξυμένα προβλήματα, για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, τη Λαϊκή Συμμαχία, για να ανοιχτεί ο δρόμος της λαϊκής οικονομίας με την εξουσία στα χέρια του λαού.

Με την ψήφο στο ΚΚΕ δυναμώνουμε τον αγώνα για μια Ελλάδα της λαϊκής ευημερίας, της αξιοποίησης όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της, της αλληλεγγύης και συνεργασίας με όλους τους λαούς, σε αντίθεση με τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της εκμετάλλευσης και της αδικίας.

Σπάμε τις αλυσίδες των μονοπωλίων, του καπιταλισμού, ανοίγουμε το δρόμο για το σοσιαλισμό.

Αθήνα Μάρτης 2014
Η ΚΕ του ΚΚΕ

Δείτε ντοκιμαντέρ για το γυναικείο 
εργατικό και ριζοσπαστικό κίνημα (VIDEO ΕΔΩ)

*Ολόκληρο το μήνυμα στη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου