Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

KKE: Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια

Μαζικές εξορμήσεις του ΚΚΕ στην 
Αττική για την κατάργηση των διοδίων


Μαζικές εξορμήσεις  στους σταθμούς διοδίων των Αφιδνών, Ελευσίνας, Μεγάρων και Νέας Περάμου με σύνθημα «να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια» πραγματοποίησε η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ.

Στην εξόρμηση στο σταθμό διοδίων της Ελευσίνας παραβρέθηκε ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών και ο Μανώλης Βαρδαβάκης υποψήφιος Δήμαρχος Ελευσίνας.

Σε δηλώσεις του ο Δ. Κουμπούρης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Να καταργηθούν όλα τα διόδια. Να μην πληρώνει ο λαός και οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί για όλους τους εργαζόμενους και το λαό. Από αυτή την άποψη χρειάζεται να ισχυροποιηθεί και το λαϊκό κίνημα και να απαιτήσει λύσεις σύμφωνα με τις σύγχρονες πραγματικές τους ανάγκες και όχι με τα ψίχουλα που θέλουν κάθε φορά να πετάνε. Ο αγώνας θα συνεχιστεί».

Στα Μέγαρα παραβρέθηκε  ο Αντώνης Χοροζάνης, υποψήφιος Δήμαρχος Μεγάρων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και στις Αφίδνες ο Μιχάλης Χασιώτης, υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού. (Δείτε ΕΔΩ τη δήλωση του Μ. Χασιώτη) 

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μοίρασαν ανακοινώσεις στους διερχόμενους οδηγούς με τη θέση του Κόμματος για κατάργηση των διοδίων και κάλεσαν σε ενίσχυση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές – δημοτικές εκλογές. 
Η ανακοίνωση έχει ως εξής: (διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση στο επισυναπτόμενο)

«Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια.

Τα πανάκριβα διόδια που έχουν περικυκλώσει την Αττική κάνουν απαγορευτική την καθημερινή μετακίνηση του λαού μας και των παιδιών του προς τη δουλειά τους, το σχολειό τους, τα νοσοκομεία κλπ, ενώ προβλέπονται και νέες αυξήσεις για το μέλλον.

To KKE εναντιώνεται στις προκλητικές αυξήσεις-φωτιά των διοδίων και την τοποθέτηση νέων από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Δε δεχόμαστε τίποτα λιγότερο από την 
ολοκληρωτική κατάργηση των διοδίων τώρα!

Λέμε όχι στα διάφορα δήθεν "εναλλακτικά" σχέδια, που προτείνουν δήμαρχοι και περιφερειάρχες, στηριγμένοι από τα πολιτικά κομματα της ΕΕ, τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ για "επιβολή αναλογικών διοδίων". 

Αυτές οι προτάσεις δεν αμφισβητούν την αιτία του προβλήματος, δηλαδή την -με τον ένα ή άλλο τρόπο- παραχώρηση των αυτοκινητοδρόμων στους μεγαλοεπιχειρηματίες και οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα: Ο λαός να χρυσοπληρώνει για τους δρόμους.

Τα μέτρα αυτά είναι έτσι και αλλιώς απαράδεκτα και παίρνονται σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι, ο ελληνικός λαός έχει υποστεί μία τεράστια μείωση του εισοδήματός του και η κυβέρνηση τον χαρατσώνει ακόμη περισσότερο, ενώ από την άλλη, οι μεγαλοεργολάβοι βγάζουν τεράστια κέρδη τόσο από την κατασκευή των δρόμων, που αδικαιολόγητα καθυστερούν για χρόνια, όσο και από την εκμετάλλευσή τους για δεκαετίες.

Στην ουσία πληρώνουμε πανάκριβα την κατασκευή των οδικών αξόνων και τη χρήση τους, που έχουν παραχωρηθεί για μακροχρόνια εκμετάλλευση στους επιχειρηματικούς ομίλους, διασφαλίζοντας έτσι μεγάλη κερδοφορία, σε βάρος του λαού που υποφέρει, ενώ ταυτόχρονα πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας, και ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα.

Επανειλημμένα οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, εκλεγμένοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", πρότειναν στο περιφερειακό συμβούλιο, η περιφέρεια να διεκδικήσει την κατάργηση των διοδίων, η οποία καταψηφίστηκε από όλες τις άλλες δυνάμεις: οι εκλεγμένοι της συγκυβέρνησης ζητούν να υπάρχουν διόδια "έξω από την περιφέρεια" και οι εκλεγμένοι του ΣΥΡΙΖΑ πρότειναν να μην αυξηθούν και να υπάρχουν "κάποιες απαλλαγές".  

Το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία στη βουλή για την πλήρη 
κατάργηση όλων των διοδίων που επίσης καταψηφίστηκε.

Το ΚΚΕ, στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων 
και του εργατικού λαϊκού κινήματος για:
 
- Να καταργηθούν όλα τα διόδια. 
 
- Έργα και υποδομές που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος, χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος. 
 
- Δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές και με δωρεάν χρονικές ζώνες, συγκοινωνίες. Δημόσια έργα, λαϊκή περιουσία. 
 
- Να σταματήσουν οι διώξεις ενάντια σε όσους πάλεψαν και παλεύουν κατά των αυξήσεων και των νέων τοποθετήσεων διοδίων.
   Στις περιφερειακές – δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε "Λαϊκή Συσπείρωση"». 

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου