Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

«Πινγκ - πονγκ» με την τροπολογία για την απέλαση μεταναστών

Σε ένα αποπροσανατολιστικό παιχνίδι πινγκ – πονγκ...


...επιδίδονται οι κυβερνητικοί εταίροι γύρω από τη διάταξη που προβλέπει την απέλαση των μεταναστών, που καταγγέλλουν ψευδώς περιστατικά ρατσιστικής βίας.

Το πρωί της Πέμπτης ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, απέσυρε την επίμαχη ρύθμιση που είχε ενταχθεί στο μεταναστευτικό κώδικα.

Λίγο αργότερα ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, επανέφερε τη διάταξη λέγοντας «ότι δεν θα διαλύσουμε το κράτος». Το ίδιο παιχνίδι είχε παιχτεί και την Τετάρτη, καθώς ο Λεωνίδας Γρηγοράκος την απέσυρε και μετά από μερικές ώρες την επανέφερε με άλλη διατύπωση.

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όταν απέσυρε την τροπολογία. Βέβαια, η διαφωνία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κρύψει ότι και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ακολουθούν μια καθαρά αντιμεταναστευτική πολιτική, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τη συμφωνία τους στο νέο κώδικα μετανάστευσης που αποτελεί ένα καθαρά αντιδραστικό νομοσχέδιο. 

Για τη συγκεκριμένη διάταξη διεξήχθη ονομαστική ψηφοφορία μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και με παρόντες 245 βουλευτές υπερψηφίστηκε από 142, καταψηφίστηκε από 93, ενώ παρών δήλωσαν 10 βουλευτές. 

Νωρίτερα, αποσύρθηκε το άρθρο 19 του νομοσχεδίου που αναφερόταν στους μετανάστες που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα ψυχικής αποκατάστασης. 

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, τάχθηκε υπέρ της απόσυρσης της τροπολογίας, υπενθυμίζοντας ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που προσέφυγε κατά αστυνομικών οργάνων για ρατσιστική βία και δικαιώθηκε. 

Ο βουλευτής της ΧΑ, Αντώνης Γρέγος, κατέφυγε στον αντικομουνισμό, αναφέροντας ότι το ΚΚΕ δεν είναι κόμμα των εργαζομένων γιατί στηρίζει τους «λαθρομετανάστες». Απαντώντας ο Σπύρος Χαλβατζής, τόνισε ότι η ΧΑ αποτελεί το μακρύ χέρι του κεφαλαίου (δείτε εδώ το βίντεο). 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου