Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την υπονόμευση της απεργίας στις 9 Απρίλη

Ανακοίνωση για την υπονόμευση της απεργίας στις 9 Απρίλη  
εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. 


Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ελάχιστες ημέρες πριν την απεργία που έχει αποφασίσει η ΓΣΕΕ και δεν έχει καθοριστεί ως τώρα το πλαίσιο της απεργίας, δεν έχουν σταλεί τα αντίστοιχα έγγραφα στην κυβέρνηση και στις εργοδοτικές ενώσεις, δεν έχουν ενημερωθεί οι οργανώσεις, δεν έχει βγει κανένα προπαγανδιστικό υλικό, δεν έχει παρθεί καμία πρωτοβουλία προετοιμασίας. 

Στους κλάδους δε, δυνάμεις που πρόσκεινται στην ηγετική ομάδα 
της ΓΣΕΕ διατείνονται πως δεν υπάρχει απόφαση για απεργία.


Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει και καταδικάζει την απαράδεκτη αυτή στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ. Απαιτεί να συνεδριάσει άμεσα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ για να ξεκαθαρίσει αν θα γίνει η απεργία ή όχι.
 
Το ΠΑΜΕ θεωρεί ότι όλα τα προβλήματα, οι αντιλαϊκοί νόμοι, τα μέτρα της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ενισχύουν την επιθετικότητα είναι παρόντα. Συνθλίβουν τις ζωές των εργαζόμενων της χώρας μας και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Τα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, από τα οποία κάποια θα ψηφιστούν τις επόμενες ημέρες και τα υπόλοιπα θα έρθουν αργότερα, θα μεγαλώσουν τον αντεργατικό - αντιλαϊκό οδοστρωτήρα, θα αυξήσουν τις απολύσεις στο Δημόσιο, θα επιταχύνουν τις ιδιωτικοποιήσεις, θα φέρουν νέα βάρη και περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις, συνολικά στις εργασιακές σχέσεις.

Οι κοινωνικοί εταίροι της ΓΣΕΕ, που μαζί τους υπέγραψε προχτές την επαίσχυντη νέα ΕΓΣΣΕ στους κλάδους των υπηρεσιών και της βιομηχανίας, απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους κάθε μήνα, απολύουν τους παλιούς για να πάρουν νεότερους μέσω προγραμμάτων και με μικρότερο μισθό, εντατικοποιούν καθημερινά τη δουλειά, έχουν χιλιάδες απλήρωτους. 

Εκβιάζουν, απειλούν και τρομοκρατούν, καταργούν 
ωράρια εργασίας και κάθε εργατικό δικαίωμα.

Εφόσον συνυπάρχουν όλα τα παραπάνω, είναι ανάγκη οι μαζικοί απεργιακοί και άλλοι αγώνες της εργατικής τάξης να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν για να ορθώσει ο εργαζόμενος λαός το μπόι του στο νέο γύρο επίθεσης που ετοιμάζουν.

Να πει "ως εδώ" στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις 
απαιτήσεις της για λογαριασμό των πολυεθνικών.

Να απαιτήσει αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, που επέβαλαν τα χαράτσια και μεγάλωσαν την αθλιότητα στην Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία.

Να υπογραφούν άμεσα κλαδικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς. Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς που θέλει τα νέα παιδιά να είναι φτηνό κρέας για τους εργοδότες με ή χωρίς προγράμματα. Να πάρουν όλοι οι άνεργοι επίδομα που να τους επιτρέπει να ζήσουν, εξασφαλίζοντας τα στοιχειώδη.

Οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από τη στάση των συνδικαλιστικών δυνάμεων που συγκροτούν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. 

Να πάρουν στα χέρια τους την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, τους ίδιους τους αγώνες του, με τις μορφές και την κλιμάκωση που οι ίδιοι θα επιλέγουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου