Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Πορεία στη Βουλή πραγματοποίησαν Συνδικάτα ενάντια στην ανεργία απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων

Πορεία στη Βουλή πραγματοποίησαν 
Συνδικάτα ενάντια στην ανεργία*



Κινητοποιήσεις ενάντια στην ανεργία και απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων διοργανώνουν σήμερα σωματεία και φορείς.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στη Βουλή ύστερα από κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, των Σωματείων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και της Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής. Επίσης στην κινητοποίηση συμμετέχουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και Μαγείρων και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Λαυρεωτικής και το σωματείο Ηλεκτροτεχνιτών Λαυρεωτικής.

Με παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη αντιπροσωπεία των Σωματείων κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής το ψήφισμα της για κοινοποίηση στα Κόμματα.


Άνεργοι και εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν το πρωί στην Ομόνοια και ακολούθησε πορεία ως το υπουργείο Εργασίας. Εκεί, για ακόμη μια φορά ήρθαν αντιμέτωποι με τον εμπαιγμό της κυβέρνησης καθώς δεν υπήρχε κανείς για να συναντηθούν και ακολούθησε πορεία ως τη Βουλή.

Τα σωματεία δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν τον αγώνα τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την κινητοποίηση την 1η Απρίλη και στην απεργία στις 9 Απρίλη.

Κάλεσμα στους άνεργους, τους μισοάνεργους, τους εργαζόμενους στα 5μηνα και στα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας να οργανωθούν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, να παλέψουν για μέτρα προστασίας των ίδιων και των οικογενειών τους απηύθυνε από τη συγκέντρωση στην Ομόνοια ο Βάλσαμος Συρίγος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής.


Πιο αποφασισμένοι διεκδικούμε την αξιοπρέπεια των οικογενειών μας σημείωσε προσθέτοντας ότι ανάμεσα στα νέα μέτρα που έχουν συμφωνήσει και προωθούν κυβέρνηση και ΕΕ περιλαμβάνεται το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη των δουλεμπορικών γραφείων.

Αυτό είναι το μέλλον στην ΕΕ των μονοπωλίων υπογράμμισε προσθέτοντας ότι είναι επικίνδυνοι όλοι όσοι λένε πως μπορεί η ΕΕ να γίνει φιλολαϊκή. Ο αγώνας είναι μονόδρομος για τους άνεργους τόνισε ο Β. Συρίγος προσθέτοντας ότι οι άνεργοι δέχονται πολλαπλάσια εμπόδια και πιέσεις, γεγονός που μεγαλώνει την ευθύνη των σωματείων να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση και την πάλη των ανέργων.

Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις...(Περισσότερα ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου