Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

...Αυτό το νομοσχέδιο τι είναι; Δωρεά προς το κεφάλαιο...

Θαν. Παφίλης: Το δίλημμα είναι σύγχρονοι δούλοι, ή ανασύνταξη, 
λαϊκή συμμαχία, αποδέσμευση από την ΕΕ, λαϊκή εξουσία»*


«Η αντιπαράθεση που γίνεται μέχρι τώρα από όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου είναι ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα τον καπιταλισμό», επισήμανε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που γίνεται στην Ολομέλεια για το πολυνομοσχέδιο.


«Όλοι μαζί λέτε –τόνισε– ότι ένα σύστημα, χρεοκοπημένο, βάρβαρο, φθαρμένο, σαπισμένο, που το 2014 γυρίζει τους εργαζόμενους χρόνια πίσω και που αντικειμενικά έχει τελειώσει την ιστορική του αποστολή, μπορείτε να το διαχειριστείτε καλύτερα». 

Κανείς, σημείωσε, δεν μπαίνει στην ουσία, που είναι η ανατροπή του, η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, ο πλούτος να περάσει στα χέρια αυτών που τον παράγουν, ότι η κοινωνία δεν χρειάζεται τους καπιταλιστές. 

Έχει τη δυνατότητα να πάει μπροστά. 

Τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, επισήμανε, τσακώνονται για το μείγμα της διαχείρισης, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ όπου, αυτά που λέει ότι τάχα μπορεί στα πλαίσια αυτού του συστήματος ο κόσμος να ζήσει καλά, είναι σαν να προσπαθεί να τετραγωνίσει τον κύκλο.

Φούσκες και τσιχλόφουσκες


Έκανε σαφές ότι η όποια ανάκαμψη θα είναι προσωρινή, αβέβαιη, θα προετοιμάσει την επόμενη κρίση, ρωτώντας τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Ευκ. Τσακαλώτο που είχε αναφέρει ότι λίγο πολύ για την κρίση φταίνε οι φούσκες του χρηματιστηρίου «και τότε κ. Τσακαλώτο αυτό πώς θα το λέτε τσιχλόφουσκες;».


Επισήμανε ότι το νομοσχέδιο, ενταγμένο στη στρατηγική της κυβέρνησης που είναι η ενίσχυση του κεφαλαίου, είναι ένα δώρο γι' αυτό. Με τα μέτρα που περιέχει «προετοιμάζει μια ανάπτυξη που θα δώσει κερδοφορία στους καπιταλιστές και θα βασίζεται σε σεληνιακό τοπίο, το 2014, σε ό,τι αφορά τα εργασιακά δικαιώματα», θα στηρίζεται στα «συντρίμμια των αυτοαπασχολούμενων, στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς». 

Και αυτές ακριβώς είναι φυσικά, όπως σημείωσε, οι κατευθύνσεις της ΕΕ για πιο φτηνή εργατική δύναμη, τσάμπα σχεδόν... (Περισσότερα  ΕΔΩ)

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο και τα νέα 
αντιλαϊκά μέτρα – διαγράφηκε ο Ν. Κακλαμάνης (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου