Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Συρία: Κάλεσμα αλληλεγγύης στο συριακό λαό απευθύνει η Εθνική Ένωση Σύρων Μαθητών.

Κάλεσμα αλληλεγγύης στο συριακό λαό απηύθυνε η Εθνική Ένωση Σύρων Μαθητών στους νέους και τους μαθητές όλου του κόσμου, τονίζοντας τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της επικείμενης επέμβασης των ΗΠΑ και της ΕΕ και καταγγέλλοντας την προσχηματική δικαιολόγησή της από τις ιμπεριαλιστικές ηγεσίες του πλανήτη. 

Συγκεκριμένα, οι μαθητές καλούν τους νέους, αλλά και όλο τον κόσμο να οργανώσει καμπάνιες για να αποτρέψει την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην χώρα τους και να σταματήσουν τον πόλεμο, που έχει μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλίων και την έξοδο των ιμπεριαλιστών από την κρίση τους, προς όφελός τους και σε βάρος των λαών. 

Στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης, 
αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Σήμερα, ο διεθνής ιμπεριαλισμός, και ιδιαίτερα οι ΗΠΑ και η ΕΕ, χρησιμοποιώντας τους πράκτορες και τους υπαλλήλους τους, ξεκινώντας από την Τουρκία και τα κράτη του Κόλπου μέχρι και τα τρομοκρατικά της μέσα, όπως η Αλ Κάιντα, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι και το κίνημα Wahabi, προετοιμάζεται για εγκληματική επίθεση κατά της Συρίας. 

Η επίθεση αυτή θα γίνει με ψεύτικα προσχήματα και κατασκευασμένες κατηγορίες σχετικά με φερόμενη χρήση χημικών όπλων. Αυτού του είδους οι μέθοδοι δεν είναι ξένες στην πρακτική των ιμπεριαλιστικών ηγεσιών, ειδικά της αμερικανικής, η οποία χρησιμοποίησε παρόμοιο ψεύτικο πρόσχημα περί χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής και λίγο πριν την ιμπεριαλιστική της επίθεση στο Ιράκ. 

Εκείνη η επίθεση κόστισε τη ζωή σε 1 εκατ. ανθρώπους, ανάγκασε σε μετανάστευση πάνω από 5 εκατ και επηρέασε με άλλους τρόπους άλλα 4 εκατ Ιρακινούς. Μετά το πέρας του πολέμου, ο ιμπεριαλισμός δεν δίστασε να παραδεχθεί πως δεν υπήρχαν όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ.

Η Εθνική Ένωση Σύρων Μαθητών καλεί όλη την ελεύθερη νεολαία και τους μαθητές σε όλο τον κόσμο να στηρίξει την προσήλωση και την επιμονή του θαρραλέου συριακού λαού, με τους αγώνες και τις οργανώσεις τους και να ξεκινήσουν καμπάνια διεθνούς αλληλεγγύης για να αποτρέψουν την ιμπεριαλιστική επίθεση και να σταματήσουν τον πόλεμο στη Συρία, την χώρα που αρνήθηκε να συμμετάσχει στις ιμπεριαλιστικές τακτικές και προχώρησε με αφοσίωση για να απαλλαγεί από όλα τα επιθετικά σχέδια στην περιοχή. 

Η Ένωσή μας είναι αισιόδοξη ότι όσοι είστε στρατευμένοι θα κάνετε ό,τι περνά από το χέρι σας για την επιτυχία της καμπάνιας αλληλεγγύης, από διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες μέχρι ανακοινώσεις και κάθε άλλη αξιοποιήσιμη μορφή αλληλεγγύης, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, για να αποκαλύψετε το επιθετικό και άγριο πρόσωπο του ιμπεριαλισμού και των μέσων του, που έχουν σαν στόχο τους πολέμους και το αιματοκύλισμα των λαών, στην προσπάθειά του να ξεπεράσουν την οικονομική του κρίση».

Από το 902.gr

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ φίλε akrat, νομίζω ότι και στην προκειμένη περίπτωση ισχύει το "συν Αθηνά και χείρα κίνει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή