Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

"Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον"»
Με μια μεγαλειώδη πορεία στους δρόμους του Κερατσινίου χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας καταδίκασαν τη δολοφονία του νεαρού Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτες
Το σύνθημα «Κερατσίνι πόλη εργατών, έξω τα τσιράκια των εφοπλιστών» ακούστηκε σε όλη την εργατούπολη.


Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Ζαρντέν στην Αμφιάλη (τριγωνάκι, πλ. Νίκης, στην Τσαλδάρη). Τα σωματεία που διοργάνωσαν την κινητοποίηση καλούν σε  νέα συγκέντρωση αύριο στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Περιβολάκι της Νίκαιας.


O  κόσμος κατέφτανε  κατά κύματα από κάθε εργατογειτονιά του Πειραιά και της Αθήνας. Ιδιάιτερα μαζικά ήταν τα μπλοκ των εργαζομένων στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και των ναυτεργατών.

Μερικά από τα πανό που είχαν οι διαδηλωτές ανέγραφαν «μπλόκο στους φασίστες»,  «έξω οι φασίστες δολοφόνοι από τις γειτονιές μας» και «το εργατικό κίνημα δεν έχει καμία σχέση με φασίστες δολοφόνους εργατών».

Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν  σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στη Μυτιλήνη και στη Νάουσα.

Στη  συγκέντρωση στο Κερατσίνι μίλησε ο Θανάσης Ευαγγελάκης, Α' Γραμματέας της ΠΕΜΕΝ  ο οποίος τόνισε:

 
«Τα φασιστοειδή τσιράκια του κεφαλαίου, τα μέλη της Χρυσής Αυγής, δολοφόνησαν άνανδρα ένα νέο 34 χρονών. Χτύπησαν για άλλη μια φορά μες στο σκοτάδι, όπως στις 12 Σεπτέμβρη στην εργατούπολη του Περάματος και χτες στην εργατούπολη εδώ στο Κερατσίνι.

Αυτοί οι θρασύδειλοι απόγονοι του ναζισμού, είχαν το θράσος να αρνηθούν την ενοχή τους, να βγάλουν τυφλούς τα θύματα, τη γειτονιά που τους είδε και τους πήρε χαμπάρι. Τέτοιοι είναι όμως. Από τη μια λειτουργούν ως σύγχρονα "τάγματα εφόδου", με μαφιόζικα χτυπήματα, σπέρνοντας τη βία και την τρομοκρατία και από την άλλη κρύβονται μες στο σκοτάδι. Για τέτοιους "παλικαράδες" πρόκειται.

Από αυτό το βήμα, θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά 
μας προς την οικογένεια και τους ανθρώπους του Παύλου Φύσσα. 

Και θέλουμε να πούμε ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μη μείνουν ατιμώρητοι οι ένοχοι αυτής της δολοφονίας, τόσο οι φυσικοί, όσο και οι ηθικοί αυτουργοί, που οπλίζουν το χέρι των χρυσαυγιτών και οδήγησαν τα πράγματα σε αυτό το σημείο. Ήδη πέφτει επάνω τους το βαρύ ανάθεμα του λαού.

Επιβεβαιώνεται και από τη δολοφονία του 34χρονου νέου, ότι αποτελούν μακρύ χέρι του κεφαλαίου, χτυπάνε όποιον αγωνίζεται, όποιον εργαζόμενο ή νεολαίο σηκώσει κεφάλι.

Γιατί μισούν τους αγώνες για καλύτερη ζωή, για μια ζωή με δικαιώματα, και μισούν τους αγώνες γιατί εξυπηρετούν συνειδητά άλλους σκοπούς, είναι στην υπηρεσία των αφεντικών. Η βαθιά και παρατεταμένη κοινωνική - οικονομική κρίση της χώρας μας είναι το θερμοκήπιο για το "αυγό του φιδιού", για να αναπτυχθούν οι φασίστες και να βρουν έδαφος οι μέθοδοί τους.

Γι' αυτό και ως γνήσια μαντρόσκυλα δε διστάζουν να χιμήξουν σε όποιον υποδεικνύει ως εχθρό το κεφάλαιο. Δηλαδή, αυτοί οι κατά τα άλλα "αντισυστημικοί", βρήκαν τον εχθρό τους στο πρόσωπο ενός νέου ανθρώπου, που έβγαζε παλιότερα το μεροκάματό του ως εργάτης και που η καπιταλιστική κρίση τον πέταξε στην ανεργία. Σε αυτόν το νέο άνθρωπο, που μοιραζόταν την ίδια μοίρα με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους νέους ανθρώπους που αυτό το σάπιο σύστημα τους καταδικάζει σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα, στην ανεργία, την κακοπληρωμένη και απλήρωτη δουλειά, τη "μαύρη" ανασφάλιστη εργασία.


Να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν...»  (Όλο το άρθρο ΕΔΩ)

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου