Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

«Η Χρυσή Αυγή.. είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος. Δεν είναι έξω απ' αυτό. Γεννιέται, αναπαράγεται και αξιοποιείται από θύλακες του συστήματος...»

Δείτε τη συνέντευξη του Δημήτρη Κουτσούμπα στον ΑΝΤ1
 
  
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παραχώρησε συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» και τους δημοσιογράφους Νίκο Ρογκάκο και Ντόρα Κουτροκόη.

Ερώτηση: Νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσουμε με τα περιστατικά αυτά της βίας, με τη Χρυσή Αυγή, γιατί πέρα απ' την τραγωδία, το τραγικό αυτό συμβάν με τον 34χρονο, ξεκίνησαν θα μπορούσαμε να πούμε όλα απ' τα περασμένο Σαββατοκύριακο με τα επεισόδια με τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ, στο Πέραμα… Τελικά τις πταίει για όλο αυτό το οποίο ζούμε;

Απάντηση:  Κοιτάξτε να δείτε και με τα τελευταία γεγονότα -αν και το ΚΚΕ πολύ έγκαιρα, εδώ και χρόνια, είχε προειδοποιήσει και ως ένα μεγάλο βαθμό είχε προβλέψει αυτές τις εξελίξεις- αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια δολοφονική, ναζιστική, εγκληματική οργάνωση, η οποία δεν διστάζει να δολοφονήσει αθώους εργαζόμενους, να χτυπήσει, γιατί και η επίθεση στο Πέραμα ήταν μαφιόζικη, δολοφονική επίθεση, τυχαία δεν θρηνήσαμε θύματα. 

Άρα, σημαίνει, αυτή η συμμορία, αυτή η φασιστική, ναζιστική οργάνωση έχει ως στόχο ακόμα και να χύσει αίμα και βεβαίως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε με αφορμή και τη σημερινή συνέντευξη το εξής: Η Χρυσή Αυγή, όπως κάθε φασιστικό, ναζιστικό μόρφωμα, είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος. Δεν είναι έξω απ' αυτό. Γεννιέται, αναπαράγεται και αξιοποιείται από θύλακες του συστήματος, από τμήματα του μεγάλου κεφαλαίου, αυτή την εξήγηση έχει και η επίθεση στο Πέραμα. 


Εκεί μιλάμε για συνδικαλιστές, για ανθρώπους οι 
οποίοι δίνουν καθημερινή μάχη για το μεροκάματο. 

Οι εργαζόμενοι εκεί έχουν κατακτήσεις και δικαιώματα, όσα μπορούν βέβαια να έχουν σε αυτές τις συνθήκες ή μάλλον καλύτερα είχαν πολλά χρόνια πριν. Και η Χρυσή Αυγή, υλοποιώντας ουσιαστικά, παίζοντας το παιχνίδι μεγαλοεργολάβων, άλλων δυνάμεων, εφοπλιστών, που θέλουν να ρίξουν κάτω τα μεροκάματα -αυτό προτείνουν ουσιαστικά οι φασίστες της Χρυσής Αυγής εκεί-  θέλουν να αλλάξουν τη σύνθεση του σωματείου, ένα σωματείο που παλεύει χρόνια τώρα δίπλα στους εργαζόμενους. Και βεβαίως υπάρχουν ευθύνες εδώ και σε πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν, υπάρχουν σοβαρές ευθύνες διότι ανέχθηκαν αυτή τη λογική. 

Υπηρετώντας πάλι αυτή την αντίληψη ότι πρέπει να ενισχύσουμε τη μεγαλοεργοδοσία, τους εφοπλιστές, να κάνουμε σ' αυτούς φοροαπαλλαγές, να ρίξουμε το εργατικό κόστος, όπως το λένε, ακόμα χαμηλότερα, τα μεροκάματα, τους μισθούς. Να μην έχουν οι εργάτες δικαιώματα. Και μέσα σ' αυτό το έδαφος έρχεται και αναπτύσσεται αυτό το φασιστικό μόρφωμα...(Ολόκληρη η συνέντευξη στο video)  

Από το 902.gr (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου