Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

«Το ΚΚΕ δεν δίστασε και δεν θα διστάσει να αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις στην πάλη για το δίκιο του λαού...»

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Πέραμα: Αποστομωτική λαϊκή απάντηση στη δολοφονική 
επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ 
 

«Αποστομωτική απάντηση έδωσε ο λαός τoυ Περάματος με μία μεγάλη, πραγματικά ογκώδη συγκέντρωση στην τραμπούκικη δολοφονική επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής σε βάρος των κομμουνιστών το βράδυ της Πέμπτης. 

Πλήθος εργαζομένων, ανέργων, νέων, λαϊκών ανθρώπων του μόχθου συμπαρατάχθηκαν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ σε μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων στην εργατούπολη του Περάματος. 

Στη συγκέντρωση συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, και τον Θοδωρή Χιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Ηρώων όπου πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Βαγγέλη Μαρούπα, γραμματέα της Τομεακής Οργάνωσης Πειραιά της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ). 

Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Το ΚΚΕ δεν δίστασε και δεν θα διστάσει να αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις στην πάλη για το δίκιο του λαού, οι φασίστες τι να πουν; (...) Τσάμπα έχασαν το μεροκάματο στα μαγαζιά της νύχτας. 

Ο λαός του Περάματος δεν φοβάται τους θρασύδειλους» 

και πρόσθεσε: «Το κίνημα έχει τη δύναμη, ώστε αυτοί να μην μπορούν να σταθούν πουθενά, να μην τους χωρά ο τόπος, έξω από τις εργατικές λαϊκές γειτονιές, έξω από τα σχολεία και τις σχολές (...) Το ΚΚΕ δεν τα "δίπλωσε" ποτέ, ούτε θα τα "διπλώσει" και τώρα. Θα συνεχίσουμε στο δρόμο που έχουμε χαράξει για την εργατική λαϊκή εξουσία» είπε ανάμεσα σε άλλα ο Β. Μαρούπας.

 

Σε δήλωση (ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΔΩ) από το χώρο της συγκέντρωσης, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Χιώνης ανέφερε μεταξύ άλλων: 

«Η σχεδιασμένη, ύπουλη, δολοφονική επίθεση από τους θρασύδειλους φασίστες της Χρυσής Αυγής σε μέλη του ΚΚΕ και στελέχη του Συνδικάτου Μετάλλου και Σωματείων της Ζώνης αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ένα πράγμα: Ότι είναι τσιράκια του συστήματος, ότι αυτό που έχουν στόχο είναι το εργατικό κίνημα, τους αγώνες του, υπερασπίζονται τη μεγαλοεργοδοσία και τα συμφέροντα του καπιταλιστικού συστήματος και γι' αυτό επιτίθενται στην πρωτοπορία της εργατικής τάξης και του εργατικού λαϊκού κινήματος, τους κομμουνιστές».
Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους τραυματίες από τη δολοφονική επίθεση των ναζιστών, κάλεσε τον εργατόκοσμο και τις λαϊκές οικογένειες να απομονώσουν τη φασιστική, νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής (ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΔΩ).
 
Τα συνθήματα καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας στους δρόμους του Περάματος έπεφταν βροχή: «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ, αντίσταση και πάλη», ενώ δυνατά ακούγονταν και συνθήματα που δείχνουν την ουσία της πολιτικής της φασιστικής Χρυσής Αυγής: «Είστε τα σκυλιά των αφεντικών, έξω από το Πέραμα, την πόλη των εργατών» και «Οι Χρυσαυγίτες χτυπάνε τους εργάτες και στους εφοπλιστές κάνουνε τις πλάτες» (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ). 

Τα συνθήματα φούντωναν ακόμη περισσότερο όταν η πορεία πέρασε σε κοντινή απόσταση από τα γραφεία των ναζιστών...» (Όλο το ρεπορτάζ ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου