Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Χρυσή Αυγή και μεγάλο κεφάλαιο... θέλουν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε σκλάβους του 21ου αιώνα. Να γιγαντώσουν την εργασιακή εκμετάλλευση...

Πέραμα: Μαζική και μαχητική εργατική συγκέντρωση 
και πορεία καταδίκης της Χρυσής Αυγής

Μεγάλο πλήθος εργαζομένων και άλλων ανθρώπων του μόχθου, εργατικών και λαϊκών οικογενειών συμμετείχε στην συγκέντρωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής και της φονικής επίθεσης εναντίον πρωτοπόρων εργατών μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που έγινε το απόγευμα έξω από την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. 

 

Στη συνέχεια έγινε μαχητική πορεία στους δρόμους του Περάματος με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης Διαδήλωσαν για την ανάγκη αλλά και την αποφασιστικότητα του εργατικού λαϊκού κινήματος να μπει μπροστά και οργανωμένα για να απομονώσει τη Χρυσή Αυγή. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Γόντικα μέλος του ΠΓ. 

Συμμετείχε επίσης και αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας αποτελούμενη από τον ΓΓ της Ομοσπονδίας Γιώργο Μαυρίκο και εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων  από τη Δανία, την Αγγλία και τη Νότια Αφρική.

Ο Εμίλ Όλσεν, οικοδόμος από τη Δανία, χαιρέτισε τη συγκέντρωση και εξέφρασε την αλληλεγγύη των Δανών εργαζομένων προς την εργατική τάξη της Ελλάδας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Και εμείς αντιμετωπίζουμε αυτήν τη μαύρη δύναμη στην Ευρώπη. Έρχεται ως αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθείται συνολικά στην Ευρώπη σε βάρος της εργατικής τάξης. Είναι οι ομάδες εξουσίας που σπρώχνουν αυτή τη μαύρη χολέρα. Όποιος χτυπάει ταξικό εργάτη στην Ελλάδα ή όπου αλλού, είναι σαν να χτυπάει όλους τους εργάτες. Αυτό δε θα τους το επιτρέψουμε». 

(Δείτε εδώ βίντεο με απόσπασμα από τον χαιρετισμό του)
 
Μπιστικοί των εργολάβων οι χρυσαυγίτες στη Ζώνη

Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου 
Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης, ο οποίος είπε:
 
«Δίνουμε σήμερα μία ακόμα αποστομωτική απάντηση στους τραμπούκους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Και από τη σημερινή μεγάλη συγκέντρωση των σωματείων της ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και των υπόλοιπων ταξικών, αγωνιστικών σωματείων του Πειραιά, στέλνουμε το μήνυμα στην ομάδα των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων που τους σπονσοράρουν ότι δεν μπορούν να μας τρομοκρατήσουν, δεν μπορούν να μας στείλουν σπίτια μας με τέτοιες ενέργειες και τακτικές. Εδώ δεν μας έκαναν να κιοτέψουμε άλλα κι άλλα, αυτοί θα μας κάνουν;
Η επίθεση που δεχτήκαμε την Πέμπτη το βράδυ ήταν μαφιόζικη, από το σχεδιασμό μέχρι την εκτέλεσή της... (Όλο το ρεπορτάζ με φωτο και βίντεο EΔΩ 902. gr)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου