Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΜΕ: Φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση σημαίνει καταστροφή της αιτίας που τη γεννά.

Σήμερα, Σάββατο 7  Σεπτέμβρη,  στις  6 το απόγευμα  στην 
πλ. Αριστοτέλους το πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ.*

 

Σήμερα,  Σάββατο 7  Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο, πανεργατικό, παλλαϊκό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στα εγκαίνια της ΔΕΘ. 

Εκεί θα χτυπήσει δυνατά η καρδιά του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας που ασυμβίβαστα, ακούραστα δίνει καθημερινά τη μάχη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, στα εργοστάσια, στα νοσοκομεία, στα σχολεία, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.  Η καρδιά των εργατών και των υπαλλήλων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, της νεολαίας και των γυναικών που ξέρουν ότι οποιοδήποτε και αν είναι το μείγμα διαχείρισης του συστήματος, γι' αυτούς θα έρθουν νέα δεινά, αν δεν βάλουν μια και καλή τέρμα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και των άλλων αγωνιστικών συσπειρώσεων, σε όλους τους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, με καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες, μεταφέρουν το κάλεσμα πανεργατικού ξεσηκωμού και συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. 

Καλούν το λαό να εκφράσει μαχητικά την απόφασή του να παλέψει ενάντια στο κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων, στις χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, ενάντια στη φοροληστεία με τους φόρους και τα χαράτσια, για να μη μείνει καμία εργατική λαϊκή οικογένεια χωρίς σπίτι, για μισθούς και συντάξεις αντίστοιχες των σύγχρονων εργατικών λαϊκών αναγκών.

Τα μηνύματα που έρχονται από τους χώρους δουλειάς, επιβεβαιώνουν πως νέες δυνάμεις δηλώνουν «παρών» στο προσκλητήριο του ταξικού κινήματος.
Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στις γειτονιές, όπου δρουν οι Λαϊκές Επιτροπές. Με τις πολύμορφες δράσεις και παρεμβάσεις τους, με τις εξορμήσεις τους, με τις πικετοφορίες, δημιούργησαν κλίμα αγωνιστικού ξεσηκωμού.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο πανεργατικό 
συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

Ανακοίνωση - κάλεσμα

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, συνταξιούχοι, φτωχοί
 αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες

Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Πέφτουν σαν τα κοράκια πάνω στα δικαιώματα των εργαζομένων εντείνοντας την επίθεση στους μισθούς, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, με παραπέρα περικοπές σε κρατικές δαπάνες για φάρμακα, Υγεία, Παιδεία και άλλα. Μας ξεζουμίζουν με τους φόρους και τα χαράτσια που επιβάλλουν, μας εξοντώνουν με τις διαθεσιμότητες - απολύσεις, μας απειλούν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακόμα και της πρώτης κατοικίας... (Όλη η ανακοίνωση  ΕΔΩ)
 
*Από το 902. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου