Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

«H ΧA υπηρετεί το σύστημα που τσακίζει το λαό»

Νίκαια: Σε νέα διαδήλωση εξελίχθηκε και η σημερινή 
συγκέντρωση ενάντια στα συσσίτια μίσους της ΧΑ


Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση που ξεκίνησε στις 10 το πρωί με συγκέντρωση στην πλατεία Παιδικής Στέγης στη Νίκαια, που διοργάνωσαν  ταξικά συνδικάτα και φορείς του Πειραιά, ενάντια στα συσσίτια του μίσους που διοργανώνει η Χρυσή Αυγή. 

 

Νωρίτερα στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Νίκος Ξουράφης, επικεφαλής της γραμματείας του ΠΑΜΕ στον Πειραιά.

Όπως σημείωσε στην ομιλία του «τα φασιστοειδή πήραν ήδη την απάντηση στις εργατογειτονιές του Περάματος, του Κερατσινίου, της Νίκαιας. Οι  μαζικές  συγκεντρώσεις του λαού του Πειραιά δίνουν ξεκάθαρα το μήνυμα: Οι φονιάδες ναζιστές είναι ανεπιθύμητοι στις γειτονιές μας. Το λαϊκό κίνημα δεν θα τους αφήσει να ανασάνουν.

Η Χρυσή Αυγή υπηρετεί το σύστημα που τσακίζει το λαό. 

Δεν υπάρχει αξίωση του κεφαλαίου όπου ο συρφετός της Χρυσής Αυγής να μην την έκανε σημαία του. Το κίνημα, η εργατιά, ο λαός καμιά σχέση δεν μπορεί να έχει με τους δολοφόνους, τα τσιράκια των αφεντικών. Έχει τις δικές του αξίες, ξένες και εχθρικές για τους φασίστες και το σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει.  Με αυτές τις αξίες, με οργανωμένη ταξική πάλη μπορεί να τσακίσει το χρυσαυγίτικο έκτρωμα, να στείλει τους φασίστες στις τρύπες τους, να μην τους επιτρέπει να εξαπλώσουν αυτό που αποπνέουν: Την μπόχα, τη σαπίλα που τους γέννησε και τους θρέφει. Να στείλει τον καπιταλισμό στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».


Αμέσως μετά οι διαδηλωτές ξεχύθηκαν στο δρόμο με το σύνθημα  
«Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά».

Η πορεία έφτασε στο Περιβολάκι, εκεί όπου οι φασίστες προγραμμάτιζαν να κάνουν συσσίτιο μόνο για Έλληνες και το οποίο βεβαίως κάτω από τη δυναμική παρέμβαση του λαϊκού κινήματος αναγκάστηκαν να ματαιώσουν. Μόλις ανακοινώθηκε ότι το «συσσίτιο» ματαιώθηκε, οι διαδηλωτές ξέσπασαν σε παρατεταμένο χειροκρότημα.

H διαδήλωση τερμάτισε στην πλατεία Κρήνης όπου μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος του σωματείου των Ηλεκτρολόγων Θανάσης Παναγιωτόπουλος τόνισε την απαίτηση των εργατών να κλείσουν τα γραφεία των δολοφόνων της εργατικης τάξης. "Ούτε νερό" είπε χαρακτηριστικά, "στους φονιάδες της εργατικής τάξης".

Ο αγώνας μας, σημείωσε, συνεχίζεται, οργανώνουμε την πάλη μας για την συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, μέχρι να νικήσουμε εμείς κι αυτό σημαίνει μέχρι εμείς που παράγουμε τον πλούτο να μπορούμε και να τον απολαμβάνουμε.

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου