Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε εγρήγορση και αγώνα.

5 ΟΚΤΩΒΡΗ  Σταθμός για την κλιμάκωση 
των αγώνων οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ


Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα συλλαλητήρια που οργανώνει στις 5 Οκτώβρη απευθύνει σε εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους το ΠΑΜΕ.

Στην Αττική το συλλαλητήριο θα γίνει στις 11 το πρωί στην Ομόνοια.  
Στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 11 π.μ. 

Συγκεντρώσεις έχουν ακόμα προγραμματιστεί σε μια σειρά πόλεις τόσο το Σάββατο, 5 Οκτώβρη, όσο και τις προηγούμενες μέρες.

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ αναφέρει:

 «Να είναι μέρα γενικού ξεσηκωμού, μαζικής συμμετοχής.
ΌΛΟΙ, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες τη μέρα εκείνη με λεωφορεία, μετρό, με όλους τους τρόπους κατεβαίνουμε στην Ομόνοια.
Να το αποφασίσουμε χωρίς δισταγμό.
Γιατί μας θέλουν στη δουλειά με 300 ευρώ. Προετοιμάζουν το έδαφος με νέα μέτρα, για να επιβάλουν τους νέους μισθούς πείνας. Ήδη σήμερα με 300 ευρώ και λιγότερο δουλεύουν τα παιδιά μας, οι νέοι εργαζόμενοι.  

- Γιατί απελευθερώνουν τις απολύσεις. 

- Γιατί μας θέλουν στη δουλειά ήλιο με ήλιο, τσακίζουν το 8ωρο.  

- Γιατί καταργούν την Κυριακή αργία.  

- Γιατί καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν τα εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, επιπλέον μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε, αν πάρουμε αποφάσεις.  

Αν πιο πριν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο συζητήσουμε πλατιά με γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις. Τα σωματεία να μπουν αποφασιστικά μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, στην οργάνωση των εργαζομένων σε κάθε κλάδο, παραμερίζοντας κάθε συμβιβασμένο και φοβισμένο συνδικαλιστή.
Τα συλλαλητήρια στις 5 Οκτώβρη μπορούν να 
αποτελέσουν σταθμό για την κλιμάκωση των αγώνων. 

H πίεση που ασκούν οι κινητοποιήσεις, οι απεργίες, η δύναμη της αντίστασης και των αγώνων ανησυχεί το κράτος των μονοπωλίων, τα κόμματά του. Αυτό που χαρακτήριζε πάντα τις νικηφόρες μάχες δεν ήταν μόνο η μορφή ή η διάρκεια των αγώνων. Η μαζικότητα των διαδηλώσεων σε κάθε πόλη, η οργάνωση των εργατών, η αποφασιστικότητα, η αντοχή, η πίστη στο δίκιο, η συμμαχία, είναι αυτά που κρίνουν τις μάχες.
Οι αγώνες που έχουμε κάνει ως σήμερα δεν πάνε χαμένοι. Μας γεμίζουν εμπειρία. Ως τώρα πίεζαν, δυσκόλευαν, καθυστερούσαν μέτρα. Όμως είναι ανάγκη να μπούμε σε νέα φάση αγώνων, πιο επιθετικών.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε εγρήγορση και αγώνα.
`Η θα υποταχθούμε και θα τα σαρώσουν όλα, ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι».

Από τη στήλη "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ" του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου