Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Με απεργία από σήμερα ως την Τετάρτη συνεχίζουν οι καθηγητές.

 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ


Με 48ωρη απεργία σήμερα Δευτέρα και την Τρίτη συνεχίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί απεργούν και την Τετάρτη, συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ που ξεκινά την Τρίτη.

Στα πλαίσια της απεργίας προγραμματίζεται συγκέντρωση των καθηγητών, σήμερα Δευτέρα, στο υπουργείο Παιδείας, στις 12.30 μ.μ., ενώ την Τρίτη στις 7 το πρωί σύλλογοι εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15- 17).

Στη Θεσσαλονίκη οι ΕΛΜΕ καλούν σήμερα σε συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα Δευτέρα και οι δάσκαλοι (τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού) με απόφαση της ΔΟΕ, προκειμένου να μπορούν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας.

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθούν νέες συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και την Τετάρτη συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ με αντικείμενο την παραπέρα πορεία των κινητοποιήσεων.

ΠΑΜΕ: Καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε 
πρωτοβουλίες οργάνωσης και επιτυχίας της απεργίας

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ 
τονίζει ότι ο αγώνας δεν πρέπει να στρέφεται μόνο απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, η οποία «πρέπει να παρεμποδιστεί, πρέπει να ανατραπεί, γι’ αυτό στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση, με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα».

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί σε συμμετοχή στην απεργία που αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ στις 24-25 Σεπτέμβρη, καθώς και σε πρωτοβουλίες οργάνωσης και επιτυχίας της απεργίας με περιοδείες, ομιλίες, συσκέψεις με γονείς και μαθητές, τοπικές συγκεντρώσεις, συναυλίες, καταλήψεις και άλλα. 

Καλεί σε συμμετοχή και στις 5 Οκτώβρη στα πανελλαδικά συλλαλητήρια που καλεί το ΠΑΜΕ και συμμετέχουν συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, πρωτοβάθμια σωματεία, για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις συντάξεις, ενάντια στη φοροληστεία και σ’ όλα τα χαράτσια, ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες.

Ακόμα καλεί σε μαζική συμμετοχή στις νέες Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ την Τρίτη, «έτσι ώστε οι ίδιοι οι συνάδελφοι να συζητήσουν, να αποφασίσουν, να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης και της κλιμάκωσης του αγώνα στα χέρια τους, παίρνοντας υπόψη τη συμμετοχή στην απεργία και τις Γενικές Συνελεύσεις, την κοινή δράση και τη συμμαχία με τους άλλους κλάδους και τη συμπόρευση και τον κοινό αγώνα με γονείς και μαθητές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου