Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΚΕ: Απαιτείται ριζική αλλαγή πορείας και όχι κυβερνητική εναλλαγή εντός των αντιλαϊκών τειχών του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης...Τον απολογισμό του μέχρι τώρα αντιλαϊκού έργου της συγκυβέρνησης, έκανε χτες από το βήμα της 78ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς. Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε το κεφάλαιο και τους ξένους δανειστές, ότι οι «σαρωτικές μεταρρυθμίσεις» θα συνεχίσουν απαρέγκλιτα, στο όνομα της «καπιταλιστικής ανάπτυξης και των επενδύσεων» αλλά και για την επίτευξη «πρωτογενούς πλεονάσματος», επίσης ως συμβολή στην «ανάπτυξη».

 Αυτό που άκουσαν τα λαϊκά στρώματα από το στόμα του πρωθυπουργού, είναι ότι θα συνεχίσουν να πληρώνουν την έξοδο του κεφαλαίου από την κρίση και ότι η όποια «ανακούφιση» θα έρθει μέσα από την ανάκαμψη των επιχειρηματικών ομίλων, η οποία όμως προϋποθέτει τη δική τους βαθύτερη χρεοκοπία.

Συγκεκριμένα, στην ομιλία του ο πρωθυπουργός:

    Προσπάθησε να ενισχύσει αυταπάτες στο λαό ότι η μικρότερη από την υπολογιζόμενη συρρίκνωση του ΑΕΠ για φέτος (3,8% από 4,6%) και η προβλεπόμενη για το 2014 ανάκαμψη της οικονομίας, «πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια», συνεπάγεται τη δική του ευημερία. Είπε ότι «η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, η οικονομία ξαναγίνεται ανταγωνιστική» και ότι «ανάπτυξη σημαίνει σταθερότητα και ευημερία», κρύβοντας ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη χτίζεται στα συντρίμμια των λαϊκών δικαιωμάτων και στη χρεοκοπία της λαϊκής οικογένειας, που έχει ήδη συντελεστεί και βαθαίνει. Ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση «φρέναρε την ανεργία», κάνοντας αλχημείες με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, που για λόγους εποχικής απασχόλησης, δείχνουν τις προσλήψεις περισσότερες από τις απολύσεις...(Περισσότερα ΕΔΩ)

 
Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Αναλυτικά αναφέρει:

«Η πορεία προς την «ανταγωνιστική, εξωστρεφή και γεωπολιτικά ισχυρή Ελλάδα», στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, είναι η συνέχιση του ίδιου - χθεσινού και σημερινού - αντιλαϊκού δρόμου ανάπτυξης, που οδήγησε στην κρίση και τη λαϊκή χρεοκοπία, προς όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Ο δρόμος προς την «Ελλάδα του πρωτογενούς πλεονάσματος» ανοίγει με τη σφαγή διαρκείας των δικαιωμάτων και του εισοδήματος του λαού και συνεχίζει με νέες φοροελαφρύνσεις και κρατικές ενισχύσεις για τους μονοπωλιακούς ομίλους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες.

Το αύριο της Ελλάδας της καπιταλιστικής ανάκαμψης οδηγεί σε νέες ακόμα πιο σκληρές θυσίες του λαού στο βωμό της ανταγωνιστικότητας, με βάση τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ για όλα τα κράτη-μέλη, αλλά και τα αντιλαϊκά μέτρα που θα συνοδεύουν το νέο δάνειο προς το υπερχρεωμένο ελληνικό κράτος. Θυσίες χωρίς ημερομηνία λήξης που αγκαλιάζουν ήδη όλες τις πλευρές της ζωής μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων απ’ τους μισθούς, το ασφαλιστικό, τις απολύσεις, τις συλλογικές συμβάσεις ως τα μόνιμα χαράτσια στα ακίνητα και τα αυξανόμενα νοσήλια.

Το «κοινωνικό» πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής συμπυκνώνεται στα νέα σκλαβοπάζαρα κοινωφελούς εργασίας των ανέργων με μισθό 400 Ευρώ. Η Ελλάδα, ως «νησίδα σταθερότητας στη περιοχή», κατά τον πρωθυπουργό, εμπλέκεται στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία στο πλευρό των ΗΠΑ, Γαλλίας, Ισραήλ.

 
Απαιτείται ριζική αλλαγή πορείας και όχι κυβερνητική εναλλαγή εντός των αντιλαϊκών τειχών του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, της ΕΕ και των στόχων που θέτει το κεφάλαιο. Οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης και συμμαχίας και συμπόρευση με το ΚΚΕ, για μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση απ’ την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για να ανοίξει ο δρόμος ανάπτυξης με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου