Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

«Για να μπει φραγμός στην επίθεση του κεφαλαίου, ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος σε αυτές τις συνθήκες είναι ισχυρό ΚΚΕ, εμπνευστής και οργανωτής της λαϊκής πάλης ενάντια στα μονοπώλια, στους πολιτικούς τους εκφραστές και στους κάθε λογής διαχειριστές του συστήματος.

Κ. Παρασκευάς: Παλεύουμε για κίνημα με σαφή γραμμή ρήξης με τα μονοπώλια και την ΕΕ.


Σε μαζική σύσκεψη των ναυτεργατών μίλησε χτες το πρωί ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ...Στην ομιλία του, είπε μεταξύ άλλων:

«Η καπιταλιστική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη. 
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία αυτής της περιόδου, είναι ότι μαζί με την κρίση είναι σε εξέλιξη μία τεράστια επιχείρηση εξαπάτησης του λαού. Μια τεράστια επιχείρηση να καλλιεργηθούν ψεύτικες, κάλπικες ελπίδες και προσδοκίες, από τη μια από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που βρίσκονται στη κυβέρνηση και ταυτόχρονα μια παράλληλη προσπάθεια από το ΣΥΡΙΖΑ να πείσει εργαζόμενες μάζες ότι αν υπάρξει απλά μια αλλαγή στο επίπεδο της διακυβέρνησης θα μπορέσουν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του λαού.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, έρχονται τώρα και λένε ότι οι θυσίες που έκανες το προηγούμενο διάστημα πιάνουν τόπο, είμαστε στο τέρμα της ανηφόρας, είμαστε στην τελευταία στροφή και από εκεί και πέρα υπάρχει ίσωμα. 

Μάλιστα, οι ίδιοι λένε θα τελειώσουν τα μνημόνια και μαζί θα τελειώσουν τα βάσανα του λαού. Είμαστε λένε σε μια φάση που πετύχαμε "πρωτογενές πλεόνασμα".

Για να μπει φραγμός στην επίθεση του κεφαλαίου, ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος σε αυτές τις συνθήκες είναι ισχυρό ΚΚΕ, από θέση λαϊκής αντιπολίτευσης και όχι από θέση συμμετοχής στην αστική διακυβέρνηση και διαχείριση του συστήματος. 

Ισχυρό ΚΚΕ, εμπνευστής και οργανωτής της λαϊκής πάλης ενάντια στα μονοπώλια, στους πολιτικούς τους εκφραστές και στους κάθε λογής διαχειριστές του συστήματος. Με αυτή τη γραμμή πάλης ο λαός μπορεί να αποσπά κατακτήσεις, να αλλάζει συσχετισμούς, να δημιουργεί προϋποθέσεις ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων...

Το καπιταλιστικό σύστημα έχει φάει τα ψωμιά του.

Δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες. Θα ανακυκλώνεται η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα με τον πόλεμο και ο πόλεμος με τη μεγαλύτερη επίθεση στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα.
Αυτό που μπαίνει στην ημερήσια διάταξη για την εργατική τάξη, είναι η ανατροπή αυτού του συστήματος, ο αγώνας για να δημιουργούν προϋποθέσεις ανατροπής του....

Ο μόνος δρόμος που μπορεί να βάλει φραγμό στην επίθεση ένα είναι πανίσχυρο ΚΚΕ σήμερα, ως ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, που θα εμπνέει και θα δίνει δύναμη στο λαϊκό κίνημα και στην πάλη του.
 
Κίνημα που θα έχει σαφή γραμμή ρήξης με τα μονοπώλια και την ΕΕ, που θα συγκεντρώνει δυνάμεις μέσα από τη γραμμή της ανασύνταξης, με ισχυροποίηση των εργατικών σωματείων, ισχυροποίηση και οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς, επιτροπές αγώνα σε κάθε καράβι, λαϊκές επιτροπές σε κάθε γειτονιά, κοινό αγώνα και ενότητα της εργατικής τάξης ανάμεσα σε διαφορετικούς κλάδους.

Λαϊκή συμμαχία, εργατικής τάξης, αγροτιάς, αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, συμμαχία με γραμμή ενάντια στην πολιτική και τα μέτρα των μονοπωλίων. Που θα συγκεντρώνει δυνάμεις, θα διαπαιδαγωγεί και θα εκπαιδεύεται, θα οργανώνεται το κίνημα με στόχο όχι μόνο να βάλει φραγμό, αλλά να αποσπά κατακτήσεις και να βάζει ταυτόχρονα θεμέλια για ανατροπή και άλλη εξουσία. Αυτός είναι ο δρόμος και η προοπτική για την αλλαγή τάξης στην εξουσία.

Αλλαγή τάξης στην εξουσία και άνοιγμα του δρόμου για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, προϋποθέτει ότι τα μέσα παραγωγής πρέπει να γίνουν κοινωνική, λαϊκή ιδιοκτησία. Και εδώ ο κλάδος των μεταφορών, έχει να παίξει σημαντικό ρόλο. Γιατί δεν μπορεί να αναπτυχθεί η σοσιαλιστική οικονομία, στον τομέα της βιομηχανίας, της αγροτικής οικονομίας, αν τα καράβια και συνολικά οι μεταφορές δε γίνουν εργατική, λαϊκή περιουσία, που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της σοσιαλιστικής οικονομίας, των προϋποθέσεων για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, οι ανάγκες στην Υγεία, στην Παιδεία, στην ξεκούραση των εργαζομένων...» (Όλη η ομιλία ΕΔΩ)

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου