Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΚΕ : Να μειωθεί 50% η τιμή του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ : Να μειωθεί 
50% η τιμή του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες.*

Τροπολογία - προσθήκη σε νομοσχέδιο κατέθεσε χτες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος, απαιτώντας επίσης δωρεάν μετακίνηση για άνεργους, φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές


Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε χτες τροπολογία - προσθήκη στο νομοσχέδιο «Δημόσιες υπεραστικές οδικές μεταφορές επιβατών - Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών και άλλες διατάξεις», με την οποία προβλέπεται η μείωση κατά 50% της τιμής του εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και το δικαίωμα στη δωρεάν χρήση τους από ανέργους, φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές.

Στην Αιτιολογική Εκθεση σημειώνεται: «Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, η κατάργηση λεωφορειακών γραμμών και ιδιαίτερα η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, δημιουργεί σοβαρές δυσκολίες στη μετακίνηση των λαϊκών - εργατικών οικογενειών.

Η κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι, με τη μεγάλη ανεργία, τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, τη φοροληστεία, την αφαίμαξη των λαϊκών εισοδημάτων και τα άλλα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, έχει ως αποτέλεσμα οι άνεργοι και μεγάλος αριθμός εργαζομένων να μην μπορούν να πληρώσουν το ήδη ακριβό εισιτήριο, που η κυβέρνηση μεθοδεύει και νέα αύξησή του. Με δεδομένο ότι οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν να πληρώσουν το εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προτείνεται η πιο κάτω νομοθετική ρύθμιση».


Η τροπολογία - προσθήκη

Στο σχέδιο νόμου «Δημόσιες υπεραστικές οδικές μεταφορές επιβατών - Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών και άλλες διατάξεις» προστίθεται άρθρο ως εξής:

«Από την ψήφιση του παρόντος νόμου:

Α) Μειώνεται άμεσα και χωρίς να απαιτείται άλλη διοικητική πράξη η τιμή των εισιτηρίων για την επιβίβαση στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (ΣΤΑΣΥ) όσο και στις Αστικές Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ) κατά ποσοστό 50%.

Β) Ανεργοι, φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές έχουν το δικαίωμα να επιβιβάζονται δωρεάν στα ως άνω Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με μόνη προϋπόθεση την κατοχή του σχετικού αποδεικτικού εγγράφου (κάρτα ανεργίας, φοιτητική, σπουδαστική ή μαθητική ταυτότητα). Κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου καταργείται».

*Από τη στήλη "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου