Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Συρρίκνωση και διάλυση. Αυτό είναι. Ο δρόμος που πήρε το ΠΑΣΟΚ -η ιστορία το έχει αποδείξει- είναι χωρίς επιστροφή.

Είναι από παλιά διαπιστωμένο, ότι πριν από τις αποτυχίες  και την κατάπτωση των πολιτικών κομμάτων, προηγούνταν συνήθως μια τέτοια κατάσταση, όπου τα κόμματα αυτά είχαν την δυνατότητα να ξιπαστούν.  

Η πορεία του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον χαραγμένη.

Συρρίκνωση  και διάλυση. Αυτό είναι. Ο δρόμος που πήρε το 
ΠΑΣΟΚ  -η ιστορία το  έχει αποδείξει-  είναι χωρίς επιστροφή. 


Απάντηση - καταπέλτης του Θ. Παφίλη στο   
αντι-ΚΚΕ  παραλήρημα του υφυπουργού Παιδείας*

«Το ΚΚΕ πούλησε νόμιμα τον "902" για να πληρώσει τους εργαζομένους του και τα ασφαλιστικά ταμεία. Εσείς, και προσωπικά, έχετε υπογράψει για να στείλετε στην κόλαση χιλιάδες εργαζόμενους».

Αυτή την «πληρωμένη» απάντηση έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, στην αισχρή επίθεση κατά του ΚΚΕ που εξαπέλυσε ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, αναμασώντας τα περί «902».

Ο υφυπουργός Παιδείας, μη μπορώντας να απαντήσει στην κριτική του ΚΚΕ για το αντιδραστικό νομοσχέδιο για το «νέο Λύκειο»,  ισχυρίστηκε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει χάσει το ηθικό του πλεονέκτημα επειδή πούλησε τον «902». «Εκμεταλλευτήκατε με τον πλέον κυνικό τρόπο τις γκρίζες ζώνες του καπιταλισμού, τις off shore», ισχυρίστηκε το κυβερνητικό στέλεχος, ξεπερνώντας κάθε όριο πρόκλησης.

Παίρνοντας το λόγο ο Θανάσης Παφίλης είπε:

«Άκουσα την τοποθέτηση του κ. Κεδίκογλου. Φοβερή επιχειρηματολογία για το νομοσχέδιο για την παιδεία. Μας απάντησε για την κριτική που κάνουμε, την σκληρή. Δεν μου λέτε ποιος σας το έγραψε; Ο ΔΟΛ ή ο Παπαδημούλης το άρθρο; Έχετε το θράσος εσείς να μιλάτε και να μας κατηγορείτε γιατί πουλήσαμε τον "902"; Σας έπιασε ο πόνος για τον "902";
Εμείς τον πουλήσαμε νόμιμα, για να πληρώσουμε τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία. Όταν εσείς, και προσωπικά, έχετε υπογράψει και έχετε ψηφίσει τέτοιους νόμους που στέλνουν στην κόλαση χιλιάδες εργαζόμενους...

Κλείνοντας  την απάντησή του,  στο αντι-ΚΚΕ  παραλήρημα 
του υφυπουργού Παιδείας,  με τα πάρα κάτω λόγια:

... Εμείς κάνουμε πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση. Δεν ανεχόμαστε όμως αυτούς που έχουν συνδέσει με τη μίζα και τη διαφθορά το όνομά τους να μας κατηγορούν άδικα. Άλλωστε, την απάντηση στον κ. Κεδίκογλου και σε όλους τους υπόλοιπους τη δίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του "902" που ομόφωνα, όχι μόνο αποδέχτηκαν, αλλά υπερασπίζονται κι αυτή τη λύση που έδωσε το ΚΚΕ.  Ντροπή». ( Όλη η ομιλία στο video )

Παρά την πληρωμένη απάντηση που πήρε από τον Θ. Παφίλη, 
ο Σ. Κεδίκογλου επανήλθε για να επαναλάβει τα ίδια. 

Τις αθλιότητες Κεδίκογλου αποδοκίμασε ακόμα και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δ. Κρεμαστινός, που έκανε λόγο για προσωπική άποψη του υφυπουργού, προσθέτοντας ότι «δεν υιοθετούμε ως χώρος αυτήν την άποψη».

*Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου