Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

"Άλλαξε τον κόσμο - το 'χει ανάγκη", ο σοσιαλισμός επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ .

Θεσσαλονίκη: Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα-κορυφώνονται 
οι εκδηλώσεις του 39ου  Φεστιβάλ  ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Σε μια μεγάλη συγκέντρωση χιλιάδων νέων και ανθρώπων κάθε ηλικίας μίλησε σήμερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» στη Θεσσαλονίκη.

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε μεταξύ άλλων:

«Απόψε εδώ, μέσα από το σύνθημα - κάλεσμα του Φεστιβάλ "Άλλαξε τον κόσμο - το 'χει ανάγκη" συναντιούνται οι αγωνίες, οι ανησυχίες, τα προβλήματα της νέας γενιάς με την επαναστατική ανατρεπτική πρόταση του ΚΚΕ, με τη σοσιαλιστική προοπτική.

Γι αυτό ακριβώς το Φεστιβάλ, όσα χρόνια κι αν περάσουν για περίπου 4 δεκαετίες καταφέρνει να είναι πάντα επίκαιρο, γιατί η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ είναι επίκαιρη και αναγκαία, γιατί ο σοσιαλισμός είναι επίκαιρος και αναγκαίος.

Κι ακόμη πιο επίκαιρη και αναγκαία είναι η στράτευση των νέων σε αυτήν την υπόθεση.

Μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι δεν υπάρχει αντιλαϊκό μέτρο, δεν υπάρχει απόφαση και κατεύθυνση που να μην έχει στόχο τη νεολαία, τα παιδιά των εργατικών λαϊκών οικογενειών, τους νέους εργάτες και εργαζόμενους.


Οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η αντικατάστασή τους από ατομικές συμβάσεις, η ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, το τσάκισμα των συντάξεων - που η νεολαία βλέπει σαν κάτι μακρινό - οι αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και τα προγράμματα για την ανεργία, βασικό στόχο έχουν τους νέους, τη σημερινή, την αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης.
 
Θεωρούν τη νεολαία εύκολο στόχο. 

Ποντάρουν στη χαμηλή πολιτική και κοινωνική της πείρα, στο ότι ένα κομμάτι της στηρίζεται ακόμα από το πενιχρό οικογενειακό εισόδημα, δεν μπορεί να πατήσει στα πόδια του, να σχεδιάσει τη ζωή του.

Ειδικά οι νέοι που αλλάζουν κάθε τόσο επάγγελμα, κλάδο, μένουν για μεγάλα διαστήματα άνεργοι - όχι φυσικά με δική τους ευθύνη - μένουν μακριά από τη συλλογική πάλη, τον ταξικό οργανωμένο αγώνα. Στην ανεργία και την εργασιακή περιπλάνηση προστίθεται και η εργοδοτική - φανερή και συγκαλυμμένη - τρομοκρατία, η απειλή της απόλυσης αν συνδικαλιστεί, αν απεργήσει.


Γι αυτό γίνονται ακόμα πιο μεγάλες οι ευθύνες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, των διάφορων εργατοπατέρων που χρόνια τώρα έχουν ξεμπερδέψει με τα δικαιώματα και τις ανάγκες των νέων.

Ποντάρουν στο ότι η σημερινή νεολαία δεν έχει πείρα από τους αγώνες και τις κατακτήσεις προηγούμενων δεκαετιών, ζει σε μεγάλη χρονική απόσταση από ηρωικές περιόδους του λαού, όπως η Εαμική Εθνική Αντίσταση, ο αγώνας του ΔΣΕ, η αντιδικτατορική πάλη που διαπαιδαγώγησαν γενιές και γενιές νέων.

Ποντάρουν στο ότι οι σημερινοί νέοι δε γνώρισαν τα επιτεύγματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης του 21ουαιώνα, την προσφορά του σοσιαλισμού, της Σοβιετικής Ένωσης, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε συνθήκες ήττας, αντεπανάστασης.

Και φυσικά, ποντάρουν στην παραχάραξη ακόμα και 
τη διαστρέβλωση της ηρωικής ιστορίας του λαού μας. 

Στη χυδαία και ανιστόρητη συκοφαντική εκστρατεία σε βάρος του σοσιαλισμού, που σήμερα δε γίνεται μόνο μέσα από τα ΜΜΕ, τον κινηματογράφο, αλλά έχει περάσει στα σχολικά βιβλία και τις αίθουσες διδασκαλίας.
Βασικός στόχος τους, η νεολαία να μη μάθει, να μη γνωρίσει αυτήν την ιστορία. 


Να την κρατήσει μακριά από την ταξική πάλη, μακριά από την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, τις θέσεις της ΚΝΕ, δηλαδή μακριά από την πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού, για τη νίκη του σοσιαλισμού που είναι η μόνη πραγματικά ελπιδοφόρα προοπτική για το λαό μας και τη νεολαία μας... (Όλη η ομιλία  ΕΔΩ)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου