Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΚΕ: «Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι» η πολιτική της κυβέρνησης

Απροκάλυπτος εμπαιγμός για το 
πετρέλαιο θέρμανσης από την κυβέρνηση*


Με κάθε τρόπο επιχειρεί η κυβέρνηση να εξαπατήσει τα λαϊκά στρώματα. Αφού πρώτα εκτόξευσε στα ύψη την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, εξισώνοντάς το με το πετρέλαιο κίνησης, τώρα διαρρέει ότι τα ψίχουλα του επιδόματος θέρμανσης θα δοθούν προκαταβολικά και ενδεχομένως σε περισσότερους δικαιούχους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το υπουργείο Οικονομικών, θέλοντας να απλοποιήσει τη διαδικασία καταβολής του επιδόματος θέρμανσης, εξετάζει το ενδεχόμενο να το προκαταβάλει σε 300.000 δικαιούχους. Για την καταβολή του θα απαιτείται η υποβολή μιας απλής αίτησης μέσω του Taxisnet ώστε να επιβεβαιώνεται ότι ο φορολογούμενος είναι πραγματικά δικαιούχος.

Επιπλέον, θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, το υπουργείο Οικονομικών διαρρέει ότι εξετάζεται επίσης η διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος.

Στην πραγματικότητα το μέτρο αυτό συνιστά απροκάλυπτο εμπαιγμό, αφού τα ψίχουλα του επιδόματος θέρμανσης σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τα τεράστια ποσά που χρειάζεται μια οικογένεια για τη θέρμανση κι έτσι εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες θα μείνουν χωρίς θέρμανση λόγω της αυξημένης φορολογίας που ισχύει και φέτος στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Κοροϊδεύοντας ακόμη περισσότερο τα λαϊκά στρώματα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ισχυρίστηκε σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι η κυβέρνηση καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, προκειμένου να πετύχει τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ωστόσο μια ημέρα νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο τουλάχιστον για φέτος, συνδέοντάς το με την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος.

ΚΚΕ: «Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι» η πολιτική της κυβέρνησης

Σε σχόλιό του για το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα του πετρελαίου θέρμανσης θυμίζει τη λαϊκή ρήση: "Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι". Αφού πρώτα πάγωσε τα σπίτια χιλιάδων λαϊκών οικογενειών, εκτοξεύοντας τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης με τους φόρους, υπόσχεται τώρα ότι θα αυξήσει αυτούς που δικαιούνται τα ψίχουλα του επιδόματος θέρμανσης.

Φτάνει πια με την κοροϊδία στο λαό που υποφέρει. 

Να καταργηθεί τώρα ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ο ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης. Φθηνή θέρμανση για όλους. Μέτρα προστασίας για τους ανέργους, τους χαμηλοαμειβόμενους και τις οικογένειές τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου