Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

«...η ώρα για την εργατική - λαϊκή εξουσία - οικονομία, είναι σήμερα!»

ΠΑΜΕ: Με όλες τις δυνάμεις για την 
οργάνωση της πάλης από τα κάτω

«Ανεβάζουν «στροφές» τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μπροστά στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν στις 5 Οκτώβρη σε δεκάδες πόλεις της χώρας. 

Παράλληλα, ήδη από την προηγούμενη βδομάδα έχει κατατεθεί στη ΓΣΕΕ πρόταση για την προκήρυξη Γενικής Απεργίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη και οι δυνάμεις του δίνουν τη μάχη με αποφασιστικότητα για τη μαζικοποίηση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που γίνονται στο δημόσιο.

Συσκέψεις κατά χώρο δουλειάς και κλάδο, συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων για τον καθορισμό προγράμματος δράσης, το περιεχόμενο και τις μορφές πάλης έχουν μπει στην ημερήσια διάταξη...»  (Όλο το άρθρο (ΕΔΩ)


 «...Αυτό που θεωρείται ηθικά δίκαιο, ακόμη κι αυτό που θεωρείται δίκαιο απ' το νόμο,  μπορεί ν' απέχει πολύ από το να είναι κοινωνικά δίκαιο.  Η κοινωνική δικαιοσύνη ή η αδικία αποφασίζεται από μια και μόνον επιστήμη: την επιστήμη που έχει να κάνει με τα υλικά στοιχεία της παραγωγής και ανταλλαγής, την επιστήμη της πολιτικής οικονομίας...

...Η δικαιοσύνη της πολιτικής οικονομίας, η οποία ακριβώς καθορίζει στην πραγματικότητα τους νόμους που κυβερνούν την υπάρχουσα κοινωνία, αυτή η δικαιοσύνη βρίσκεται ολόκληρη από τη μια πλευρά, αυτή του κεφαλαίου... »*  
  
«...Ταυτόχρονα, και ολότελα ανεξάρτητα από τη γενική υποδούλωση της εργασίας που συνδέεται με το μισθωτό σύστημα, η εργατική τάξη δε θα πρέπει να υπερβάλλει την τελική αποτελεσματικότητα των καθημερινών αυτών αγώνων. Δε θα πρέπει να ξεχνά ότι παλεύει ενάντια στα αποτελέσματα και όχι ενάντια στις αιτίες αυτών των αποτελεσμάτων, ότι καθυστερεί βέβαια την προς τα κάτω κίνηση, δεν αλλάζει όμως την κατεύθυνσή της, ότι χρησιμοποιεί καταπραϋντικά φάρμακα, που όμως δεν γιατρεύουν την ασθένεια. Δε θα πρέπει λοιπόν να κατατρίβεται αποκλειστικά σ' αυτόν τον αναπόφευγο μικροπόλεμο, που ξεπηδά διαρκώς από τους ατέλειωτους σφετερισμούς του κεφαλαίου η τις διακυμάνσεις στην αγορά.

Θα πρέπει η εργατική τάξη να καταλάβει ότι, μαζί μ' όλες τις αθλιότητες που της επιβάλλει το σημερινό σύστημα έχει δημιουργήσει ταυτόχρονα και τους υλικούς όρους και τις κοινωνικές μορφές που είναι απαραίτητες για έναν οικονομικό μετασχηματισμό της κοινωνίας**

Αντί λοιπόν, τα «ελλείμματα», η «ανταγωνιστικότητα», η «επιχειρηματικότητα», η «ανάπτυξη», τα  κεντρικά προπαγανδιστικά όπλα της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου να γίνονται σημαία για το εργατικό κίνημα,  η εργατική τάξη πρέπει να γράψει στη δική της σημαία το σύνθημα: η ώρα για την εργατική-λαϊκή εξουσία-οικονομία, είναι σήμερα!

* "Ένα δίκαιο μεροκάματο για μια δίκαιη εργάσιμη μέρα"  
Μαρξ - Ένγκελς, "ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΕΦΟΡΜΙΣΜΟ" εκδ. ΣΕ., σελ. 161, 164.

**Καρλ Μαρξ, "Μισθός, Τιμή και Κέρδος" εκδ. ΣΕ., σελ. 80.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου