Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

KKE: Ο λαός να ορθώσει το ανάστημά του. Υπάρχει λύση...



Με φόντο την 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία ξεκινάει αύριο Τρίτη η συζήτηση του αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ για την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η ψήφισή του.

Το πολυνομοσχέδιο αφορά τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς προωθούνται χιλιάδες διαθεσιμότητες και απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο, υποβαθμίζονται και διαλύονται υπηρεσίες και δομές που συνδέονται με τις λαϊκές ανάγκες, καταργείται ακόμα και αυτός ο πετσοκομμένος κατώτατος μισθός, ο οποίος θα διαμορφώνεται με απόφαση της κυβέρνησης και εντείνεται η φοροληστεία του λαού.

Σήμερα Δευτέρα στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με τον βουλευτή του κόμματος, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, να δηλώνει πως δεν θα μιλήσει για το νομοσχέδιο πριν τοποθετηθεί πρώτα ο αρμόδιος υπουργός και καταθέσει τις όποιες αλλαγές γίνουν. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να αποσύρει ρυθμίσεις στις οποίες το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να αντιδρά. Συγκεκριμένα πρόκειται για τη ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα να πετά με τα κυβερνητικά αεροσκάφη ο υπουργός Άμυνας και για τη ρύθμιση που προσφέρει ποινική ασυλία στο μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.


 *Η  Κ.Ο του ΚΚΕ έχει ήδη ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία (ΕΔΩ).

«Δεν περιμένουμε μικροβελτιώσεις σε ένα νομοσχέδιο με ρυθμίσεις-καταπέλτη, απέναντι στη ζωή της εργατικής τάξης και της λαϊκής οικογένειας», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, υπογραμμίζοντας πως γι’ αυτό το λόγο, το ΚΚΕ δεν υπάρχει άρθρο στο οποίο θα μπορούσε να δείξει ανοχή.

Απαντώντας σε όσους χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την ανάγκη στήριξης της λαϊκής οικογένειας, των επαγγελματιών, των ατόμων με αναπηρία, σημείωσε πως κομβικό ζήτημα είναι το από πού θα προέλθουν τα χρήματα για την περίφημη στήριξή τους. 

«Ή θα πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα ή η πλουτοκρατία», 

τόνισε ο Ν. Καραθανασόπουλος, υπογραμμίζοντας πως αυτή η πραγματικότητα αποκρύπτεται, στο όνομα της στήριξης της ανάκαμψης, δηλαδή των νέων κινήτρων, των νέων φοροαπαλλαγών για το μεγάλο κεφάλαιο.

Ανέδειξε τη θέση του ΚΚΕ, για φοροαπαλλαγή της λαϊκής οικογένειας και φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και κάλεσε το λαό να αντισταθεί σε αυτή την πολιτική, στη λογική της ρήξης και της ανατροπής. (Από το 902.gr)

«Ο λαός να ορθώσει το ανάστημά του...*

...Yπάρχει λύση για το λαό. Με την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης και της Λαϊκής Συμμαχίας για να μπουν εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα και να ανοίξει ο δρόμος για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης: Με αποδέσμευση από την ΕΕ, κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, με μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με εργατική λαϊκή διακυβέρνηση - εξουσία, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει και θα αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας».

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο τώρα.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ

 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου