Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ εφαλτήριο για νέους αγώνες. Κανένας μόνος του στην κρίση.

 
Εφαλτήριο για νέους αγώνες*

Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα στις 11 Ιούλη είναι η απάντηση των εργαζομένων της Αττικής στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης - τρόικας - κεφαλαιοκρατών, που κάθε μέρα γιγαντώνεται φέρνοντας νέα δεινά στις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Είναι το βήμα απ' όπου θα ακουστεί ακόμα πιο δυνατή η φωνή των Συνδικάτων, των Επιτροπών Αγώνα, των Λαϊκών Επιτροπών, των τίμιων αγωνιστών συνδικαλιστών, που μπροστά στην επίθεση στέκονται όρθιοι, συνεχίζουν να δίνουν αποφασιστικά τη μάχη για να αποτραπούν τα χειρότερα, να μπει φρένο στην κατρακύλα του βιοτικού επιπέδου, της ζωής όλων των εργαζομένων.

Γιατί αυτό ακριβώς σηματοδοτούν τα μέτρα που υπό τη μορφή 
πολυνομοσχεδίου θα προωθηθούν τις επόμενες μέρες στη Βουλή. 

Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και κλείσιμο οργανισμών και δημόσιων υπηρεσιών, ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων και μάλιστα στρατηγικής σημασίας, σχέδια για απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, παραπέρα περικοπές στον ΕΟΠΥΥ και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εκατομμυρίων ασφαλισμένων, ενώ στο βάθος ετοιμάζονται για νέα λεηλασία των ήδη πενιχρών συντάξεων με πρόσχημα την «τρύπα» των Ταμείων, νέα επίθεση στους μισθούς.

Γίνεται λοιπόν φανερό ότι ο δρόμος των βάρβαρων 
καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων δεν έχει τέλος. 

Σε κάθε στροφή του, η επίθεση κλιμακώνεται, κυβέρνηση και τρόικα βάζουν σε εφαρμογή παλιότερα μέτρα και επεξεργάζονται νέα, οδηγούν ακόμα πιο βαθιά στο Μεσαίωνα τη ζωή εκατομμυρίων λαϊκών νοικοκυριών. Τα χαράτσια και οι φόροι, νέοι και παλιοί, αποκτούν μόνιμο χαρακτήρα, το εργατικό εισόδημα βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται στη διαρκή πρέσα της «οικονομικής εξυγίανσης», όπως οι κρατούντες συνηθίζουν να αποκαλούν την οικονομική λεηλασία των λαϊκών στρωμάτων, προς όφελος του κεφαλαίου. 

Απέναντι σε αυτό το μονόδρομο που επιβάλλεται για χάρη της πλουτοκρατίας και των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, οι εργάτες πρέπει να απαντήσουν ακολουθώντας το δικό τους δρόμο. Με την οργάνωση της πάλης σε κάθε τόπο δουλειάς, επιχείρηση, εργοστάσιο και γραφείο, σε κάθε δημόσια υπηρεσία και οργανισμό, στα σχολεία και στις γειτονιές.

Μέσα από τα σωματεία, σε ρήξη με τις δυνάμεις του συμβιβασμού και του «ευρωπαϊκού ονείρου», που αποδείχτηκε κόλαση για το λαό, με συμμετοχή και πρωτοβουλία στις Λαϊκές Επιτροπές και στις Επιτροπές Αγώνα, οι εργάτες και ο λαός να βγούνε στο προσκήνιο, να διεκδικήσουν τη ζωή που τους πρέπει, να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις και στην πορεία της χώρας. 

Σε αυτή την πορεία, το συλλαλητήριο στις 11 Ιούλη μπορεί να γίνει το εφαλτήριο για την κλιμάκωση των αγώνων, μέχρι την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων και των κομμάτων τους. Για τις ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα, για τις δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας δεν υπάρχει ούτε περιθώριο αναμονής, ούτε διάλειμμα στην οργάνωση της πάλης. 

Ακόμα και μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες να μη δοθεί 
στην κυβέρνηση χρόνος να ξετυλίξει την επίθεσή της.

Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εκεί που κάθε μέρα οι εργάτες και οι υπάλληλοι αιμορραγούν και βρίσκονται μπροστά στο έρεβος της ανεργίας, στις γειτονιές που οι άνεργοι σβήνουν μέσα στην απραξία, να οργανωθεί η αντίσταση, να ζεστάνει την πλάτη των καταφρονεμένων το ζεστό χέρι της αλληλεγγύης.

Κανένας να μη μείνει μόνος του στην κρίση. 
 
Όλοι μαζί, εργάτες και υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, νέοι και γυναίκες, να βαδίσουμε μαζί στο δρόμο του αγώνα.
 
*Ριζοσπάστης, "Η Άποψή Μας"  Παρασκευή 5 Ιούλη 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου