Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

«Με τα μονοπώλια ή με το λαό», η πραγματική διαχωριστική γραμμή.



Η πραγματική διαχωριστική γραμμή*

Μιλώντας την Κυριακή στο συνέδριο της ΝΔ, ο Αντ. Σαμαράς αναφέρθηκε στη «Νέα Ελλάδα» που φιλοδοξεί να χτίσει το κόμμα του και κάλεσε τους οπαδούς του να δώσουν τη μάχη των ιδεών, που «εκφράζουν τον καλύτερο εαυτό τού Ελληνα». Όπως είπε, «οι ιδέες μας σήμερα δικαιώνονται στην Ελλάδα, όπως δικαιώθηκαν, εδώ και χρόνια, σε ολόκληρο τον κόσμο». Η «Νέα Ελλάδα», είπε, «είναι όλα αυτά που τα νιώθαμε, αλλά δεν τολμούσαμε να τα πούμε. Τώρα τα διακηρύσσουμε και τα κάνουμε πράξη». Εξειδικεύοντας το περιεχόμενο αυτών των διακηρύξεων, μίλησε για «σταθερότητα, μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις». Αυτές είναι οι «ιδέες» που σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ «εκφράζουν τον καλύτερο εαυτό του Ελληνα» και η κυριαρχία τους θα οδηγήσει στη «Νέα Ελλάδα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ προσπαθεί να αντιπαρατεθεί με ιδεολογικούς όρους στη διαχείριση που άσκησαν στην Ελλάδα οι αστικές κυβερνήσεις, κύρια του ΠΑΣΟΚ, τις προηγούμενες δεκαετίες. Αντιπαραβάλει την «επιχειρηματικότητα» στον «κρατισμό», για να πει ότι το μοντέλο της διαχείρισης που κυριάρχησε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση και μετά, οδήγησε σε στρεβλώσεις την καπιταλιστική ανάπτυξη και προκάλεσε τη σημερινή κρίση. Όπως μάλιστα ισχυρίστηκε ο Μ. Βορίδης την Κυριακή, ο «λάθος» δρόμος στην εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας, είναι αποτέλεσμα της κυριαρχίας των ιδεών της «αριστεράς», στην οποία σκόπιμα τσουβαλιάζει όλα τα άλλα κόμματα, από το ΠΑΣΟΚ μέχρι το ΚΚΕ, τα οποία αυθαίρετα ταυτίζει με την υπεράσπιση γενικά του κράτους σε βάρος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Ποιο κράτος υπερασπίστηκαν όλες ανεξαίρετα οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα από το 1974 και μετά (για να μην πάμε και πίσω από τη Μεταπολίτευση); 

Το κράτος που κρατικοποιούσε ιδιωτικές επιχειρήσεις για να τις σώσει από τα χρέη και τις ιδιωτικοποιούσε πάλι «εξυγιασμένες». 
Το κράτος που έφτιαχνε υποδομές στρατηγικής σημασίας για τα μονοπώλια, προκειμένου σήμερα, στη φάση της πλήρους απελευθέρωσης να τις βρίσκουν έτοιμες και να κερδοσκοπούν σε βάρος του λαού. 
Το κράτος που έδινε τα αποθεματικά των Ταμείων στους καπιταλιστές για να έχουν φτηνό χρήμα στις επενδύσεις τους. 
Το κράτος που ενσωμάτωνε τις οδηγίες και κατευθύνσεις της ΕΕ στο εθνικό Δίκαιο, εξαθλιώνοντας χρόνο με το χρόνο τους εργαζόμενους, εξαφανίζοντας σχεδόν τους μικρούς αγρότες και συρρικνώνοντας δραματικά τους αυτοαπασχολούμενους.

Αυτό το κράτος υπερασπίστηκαν διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές ιστορικές και ιδεολογικές καταβολές τους, αλλά και το μείγμα της διαχείρισης που ο καθένας υπερασπιζόταν, έχοντας διαφορετικές απόψεις για την ταχύτητα και τον τρόπο που πρέπει να προωθηθούν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στην Ελλάδα, και ταυτόχρονα να χειραγωγείται ο λαός και το κίνημα στη λογική του μονόδρομου, σε ό,τι αφορά την καπιταλιστική ανάπτυξη.

Αυτό το κράτος είναι των καπιταλιστών και των κομμάτων τους.

 
 
Καμιά σχέση δεν έχει με το κράτος που θέλει και παλεύει το ΚΚΕ

Όπου ο λαός θα κάνει πραγματικά κουμάντο, έχοντας κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής και πετάξει τα παράσιτα από την οικονομία. Αυτό το κράτος που θα οικοδομήσει η λαϊκή εξουσία εχθρεύονται από κοινού η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα της διαχείρισης.

Γι' αυτό και η πραγματική διαχωριστική γραμμή στη μάχη των ιδεών είναι μια: «Με τα μονοπώλια ή με το λαό». 

 Σήμερα Τετάρτη η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στη Νίκαια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου