Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Δημ. Κουτσούμπας: ...τις μόνες ανάγκες που μπορεί να ικανοποιήσει ο καπιταλισμός, είναι οι δικές του...



 Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στη Νίκαια για την ανεργία.*

«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να βάλει πλάτη για να διαχειριστεί ο καπιταλισμός την κρίση του, το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού. Γιατί δεν θέλουμε απλά να διαχειριστούμε τη φτώχεια μας, να διαχειριστούμε την ανεργία μας. 

Θέλουμε ζωή ανθρώπινη με πλήρη δικαιώματα. 

Θέλουμε σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Και δεν κάνουμε πίσω απ' αυτό»  τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις Πειραιά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στην πλατεία Κουμπάκη (πρώην Σπάθα) στη Νίκαια, με θέμα: 

«Η πρόταση του ΚΚΕ για την ανεργία και την προστασία των ανέργων».

Όπως σημείωσε: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο. Γιατί μπορούμε να έχουμε όχι απλά το κάτι παραπάνω, αλλά μπορούμε να έχουμε όλα αυτά που είναι δικά μας και μας τα κλέβουν».


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας,τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Εδώ σε αυτές τις εργατογειτονιές, η λαϊκή οικογένεια ζει τον εφιάλτη της ανεργίας, δίνει μάχη να επιβιώσει, να ζήσει… Δεν θέλουμε να απαριθμήσουμε απλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι, οι οικογένειές τους, πώς καθημερινά δίνουν αυτή τη μάχη της επιβίωσης. Η ανεργία δεν περιγράφεται, βιώνεται και μάλιστα με τον πιο δραματικό τρόπο...

 

Προχωράμε μπροστά! Δυναμικά! Δεν μας τρομάζουν οι δυσκολίες.

Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών. Πατάμε γερά στα πόδια μας. Με ρεαλισμό αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα. Θέλουμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Στηριζόμαστε στην ανεξάντλητη υπομονή και δύναμη της εργατικής τάξης, του λαού, του κινήματος, στη δύναμη των ιδεών μας, του κόμματος, της πείρας, της αγωνιστικής παρακαταθήκης που κουβαλάμε 95 χρόνια τώρα...».
  
 
Απο νωρίς η πλατεία Κουμπάκη, είχε γεμίσει απο κόσμο. Οι μαζικές προσυγκεντρώσεις μετατράπηκαν σε κόκκινα ποτάμια που κατευθύνθηκαν με συνθήματα στην πλατεία Κουμπάκη (Δείτε εδώ βίντεο απο την προσέλευση των προσυγκεντρώσεων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου