Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Θ. Παφίλης: Άσφαιρος καυγάς ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση


«Έχουμε κλασική καραμπινάτη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, γιατί την κρύβετε;», τόνισε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, απευθυνόμενος προς τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κάτι μας θυμίζει αυτή η κατάσταση, τη γνωστή 
ιστορία της αντιπαράθεσης χωρίς ουσία. 

Ο δικομματικός καυγάς επανέρχεται ως διπολικός καυγάς με άσφαιρα πυρά, σημείωσε στην παρέμβασή του στη Βουλή ο Θανάσης Παφίλης.
Τόνισε ότι πρόκειται για σύγκρουση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα διαχειριστεί την καπιταλιστική κρίση και ποιο μείγμα διαχείρισης θα ακολουθηθεί.

Κατήγγειλε πως η κυβέρνηση έχει οργανωμένο σχέδιο για τη δημιουργία παραδείσων για το κεφάλαιο πάνω σε σωρούς ερειπίων για το λαό και σημείωσε ότι είναι μόνο για αφελείς η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι φέρνουν νόμους χωρίς καμία λογική μόνο από ιδεοληψία και μίσος.

Πρόσθεσε ότι όσοι αποδέχονται την Ευρωζώνη, αποδέχονται και το σύμφωνο για το ευρώ, που ο κατώτατος μισθός πρέπει να ευθυγραμμιστεί με τους κατώτατους μισθούς της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Κίνας.

Χαρακτήρισε την αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ κάλπικη 
και τους κατηγόρησε ότι στήνουν παγίδες στο λαό.

Σχολιάζοντας το δίλημμα Τσίπρα «μνημόνιο ή δημοκρατία», ο Θανάσης Παφίλης υπογράμμισε πως έχουμε αστική δημοκρατία που σημαίνει οικονομική και πολιτική πολλές φορές δικτατορία του κεφαλαίου, δεν έχει καμία σχέση με τη λαϊκή δημοκρατία, τη δημοκρατία της εργατικής τάξης που παράγει τον πλούτο.

Αναφερόμενος στους σχολικούς φύλακες σημείωσε ότι όλοι τους είναι φτωχοί άνθρωποι των 500 ευρώ και πως αν υπάρχουν σχολικοί φύλακες με μεταπτυχιακά και δικτατορικά, τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να ντρέπεται.

Σχολιάζοντας τις αναφορές της Χρυσής Αυγής, των απογόνων των ταγμάτων ασφάλειας, για τον Άρη Βελουχιώτη, σημείωσε ότι ο Άρης είναι θρύλος. (Από το 902.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου