Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΚΚΕ: Να γίνει πράξη το «ένας για όλους και όλοι για έναν»



Μεγάλη εξόρμηση για την οργάνωση των ανέργων

Δυναμικά, αποφασιστικά και με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το μεγάλο πολιτικό άνοιγμα, με αιχμή την ανεργία, από τις Τομεακές Οργανώσεις Πειραιά, Μεταφορών και Μετάλλου του ΚΚΕ, τις Κομματικές Οργανώσεις Υγείας, ΟΤΑ, Εκπαιδευτικών, Οικοδόμων, σε όλους τους τόπους δουλειάς και τις εργατοσυνοικίες της περιφέρειας του Πειραιά.

Με σκοπό την οργάνωση των ανέργων και των οικογενειών τους στις Επιτροπές Ανέργων, στις Λαϊκές Επιτροπές, στα σωματεία τους. Για να γίνει στόχος πάλης το διεκδικητικό πλαίσιο για την ουσιαστική προστασία των ανέργων που προτείνει το ΚΚΕ και ταυτόχρονα να ανοίξει η συζήτηση για την πρόταση διεξόδου, το δρόμο που φωτίζει το ΚΚΕ και που οδηγεί στη λαϊκή ευημερία.


Στο πλαίσιο αυτού του ανοίγματος γίνεται και η συγκέντρωση αύριο, Τετάρτη, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 8 το βράδυ στη Νίκαια, στην πλατεία Κουμπάκη (πρώην Σπάθα).

«Ο στόχος δεν είναι μία ακόμα πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ, αλλά μία συγκέντρωση διεκδίκησης, για την ουσιαστική προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους», ανέφερε μιλώντας στον «Ρ» για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία των Κομματικών Οργανώσεων ο Βαγγέλης Μάλαμας, μέλος του Γραφείου της Τομεακής Οργάνωσης Πειραιά της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

«Έχουμε σαρώσει δύο και τρεις φορές κάθε μαζικό χώρο που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Η ανεργία είναι ένα θέμα που καίει τις εργατοσυνοικίες. Σε περιοχές όπως της Δραπετσώνας ή του Περάματος δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει άνεργο. Πήγαμε σε σπίτια που δεν δούλευε κανείς στην οικογένεια. Ακόμα σε σπίτια που δεν είναι πια το θέμα αν έχουν ρεύμα ή νερό, αλλά αν μπορούν να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαΐ τη μέρα. Σε λίγο θα αρχίσουν να έρχονται οι κατασχέσεις σπιτιών όπως του μεταλλεργάτη από τα Καμίνια που αποκάλυψε ο "Ριζοσπάστης". 

Επομένως, είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη η οργάνωση των ανέργων και των οικογενειών τους, η ταξική αλληλεγγύη, να γίνει πράξη το "ένας για όλους και όλοι για έναν", να διεκδικήσουμε μέτρα για την προστασία των ανέργων τώρα. Ταυτόχρονα να συζητήσουμε με τους ανέργους την πρόταση του ΚΚΕ που δίνει και την οριστική διέξοδο από αυτό τον εφιάλτη».

Όπως ανέφερε ο Β. Μάλαμας, το πολιτικό άνοιγμα γίνεται παράλληλα στους εργασιακούς χώρους, πόρτα πόρτα στις γειτονιές, αλλά και με συσκέψεις σε σπίτια και στα γραφεία των Κομματικών Οργανώσεων. «Είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά ανοίγματα - επισήμανε - που έχει γίνει από τις Κομματικές δυνάμεις. Γίνεται μεθοδικά, σχεδιασμένα, οργανωμένα, με χαρτί και μολύβι, και υπάρχουν μέχρι τώρα θετικά δείγματα ότι θα αποδώσει καρπούς. Καταρχήν, η ανακοίνωση, η αφίσα, το κάλεσμα του Κόμματος έχουν φτάσει σε κάθε γωνιά των περιοχών του Πειραιά. 

Αντιμετωπίσαμε σε εργασιακούς χώρους, όπως ο ΛΟΥΛΗΣ, την τρομοκρατία, που όπως μας είπαν οι εργαζόμενοι συνδικαλισμός και απεργία ισοδυναμεί με απόλυση. Ωστόσο γίνεται συζήτηση. Δεν υπάρχει χώρος δουλειάς ή σπίτι που να μην κουβεντιάσαμε. Υπάρχουν μοιρολατρία, απογοήτευση, ορισμένοι λένε ότι αυτά που λέει το ΚΚΕ είναι καλά, όμως δεν γίνονται. Δηλαδή εργαζόμενοι που έχουν ρίξει τον πήχη. 

Απαντάμε αποφασιστικά, δίνοντας κουράγιο, να σηκώσουν κεφάλι. Έχουμε κάνει μαζικές Κομματικές συσκέψεις, που αρκετοί από αυτούς συμμετείχαν για πρώτη φορά και όμως ανέλαβαν δουλειά, να φέρουν άλλους όχι μόνο στη συγκέντρωση, αλλά στις Επιτροπές Ανέργων, στα σωματεία. Και αυτό είναι η επιδίωξη αυτού του ανοίγματος, η διεκδίκηση και η οργάνωση. Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση».

Όλοι στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Νίκαια, την Τετάρτη 3 Ιούλη, 
στις 8 το βράδυ, στην πλατεία Κουμπάκη (πρώην Σπάθα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου