Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

"Η διαφορά ανάμεσα στην ηλιθιότητα και στην ευφυΐα είναι ότι η δεύτερη έχει όρια" *



 Ο υπουργός Υγείας, η ευλογία και οι εκπαιδευτικοί**
Στο πλαίσιο απορρόφησης από μονάδες Υγείας των εκπαιδευτικών που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας ο υπουργός Υγείας δήλωσε: 

«Για το υπουργείο Υγείας αυτή η διαδικασία είναι μία ευλογία. Διότι υπάρχουν ειδικότητες, υπάρχουν γιατροί, υπάρχουν νοσηλευτές, υπάρχουν ακτινολόγοι, υπάρχουν οδοντοτεχνίτες, υπάρχουν οδοντίατροι, μία σειρά ειδικοτήτων στις οποίες έχουμε μεγάλη έλλειψη»...

 

Φαίνεται πως ο υπουργός με την «ευλογία» του 
θεού εντάσσει τους εκπαιδευτικούς στην Υγεία. 

Αλλά σ' αυτό που είναι αξεπέραστοι είναι η προαγωγή που κάνουν στην ιατρική επιστήμη σε ασύλληπτα ανώτερα επίπεδα, ώστε να εντάσσουν σ' αυτήν και τους εκπαιδευτικούς ως ειδικότητες. 

Μετά απ' αυτό ο ασθενής θα μπορεί να εξετάζεται από τον εκπαιδευτικό για διάγνωση της ασθένειας, ανάλογα με την ειδικότητα του θεράποντος εκπαιδευτικού. Άλλος εις την αρχαίαν ελληνικήν, άλλος εις τα μαθηματικά, άλλος εις την ιστορίαν, ενώ ανάλογα με τη διάγνωση της ασθένειας επί των γνώσεων των ασθενών θα δίνεται και θεραπεία. 

Ένα χρόνο στο Δημοτικό, έξι μήνες στο Γυμνάσιο, και για συμπλήρωμα υπάρχουν και τα φροντιστήρια. Έτσι δια της πνευματικής οδού οι ασθενείς θα θεραπεύονται. Να η ευλογία του θεού. Και μετά σου λέει δεν γίνονται  θαύματα...

* Άλμπερτ Αϊνστάιν

** Αναδημοσίευση από τη στήλη "Από...μέρα σε...μέρα"  του «Ριζοσπάστη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου