Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Κάλεσμα πάλης για να μην πεινάσει κανένας άνεργος...

ΚΩΣΤΑΣ  ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ  στη  συνεδρίαση  της 
Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας,*

 
Κάλεσμα στους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και προσκλητήριο στο λαό και τη νεολαία, «να μην πεινάσει κανένας άνεργος, να μη στερηθεί τα αναγκαία για την αξιοπρεπή διαβίωση», απηύθυνε, από το βήμα της συνεδρίασης της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης. 
 
Όπως είπε, τώρα πρέπει «να διεκδικήσουμε με όλους τους τρόπους την καταβολή, ενόψει του χειμώνα, έκτακτης χρηματοδότησης για όλους τους ανέργους, χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, χωρίς εξαιρέσεις και προϋποθέσεις. 
 
Αν θέλουμε να ανθίσει το χαμόγελο στα πρόσωπα του λαού μας, χρειάζονται ανατροπές. Το σύστημα αυτό έφαγε τα ψωμιά του. Είναι πια κατανοητό σε όλους τους καλοπροαίρετους που έχουν ξεπεράσει τις προκαταλήψεις ότι μπαίνει εμπόδιο στην πρόοδο της ανθρωπότητας, έρχεται σε σύγκρουση με την πρόοδο στην τέχνη και την επιστήμη. 
 
Υπάρχει λύση.

Η ενίσχυση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" είναι ένα πρώτο βήμα. Μπορεί να έχουμε διαφορές, άλλες προσεγγίσεις, η ζωή θα δείξει το σωστότερο, πρέπει όμως να στείλουμε ένα μήνυμα. Να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορεί η κοινωνία μας να ζει σε συνθήκες κόλασης και η πολιτική ζωή να παραμένει αδιατάρακτη». 
 
Σημείωσε ότι η συνεδρίαση γίνεται σε μια περίοδο που «ο ελληνικός λαός πληρώνει το αποτέλεσμα της καπιταλιστικής κρίσης», με την αντιλαϊκή πολιτική να φαίνεται και στο φετινό κρατικό προϋπολογισμό, με την ανεργία να βασανίζει χιλιάδες νέες και νέους και με τη μείωση μισθών και την απλήρωτη εργασία να τείνουν να γίνονται κανόνας. 
 
«Σε ένα τέτοιο περιβάλλον δεν μπορεί να μένουν απέξω οι δήμοι μας.
 
Το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας υποτάσσει κάθε δαπάνη στη λογική της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικότητας. 
 
Με τον "Καλλικράτη", τη δημοσιονομική πειθαρχία του Οικονομικού Παρατηρητηρίου και όλο το υπόλοιπο αντιλαϊκό οπλοστάσιο που διαθέτουν, θέλουν να βάλουν τα "δυο πόδια μας σ' ένα παπούτσι", για να διασφαλιστούν με αυτόν τον τρόπο τα συμφέροντα του κεφαλαίου, της ΕΕ. 
 
Η πετσοκομμένη χρηματοδότηση, οι ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, η διαθεσιμότητα, δηλαδή οι απολύσεις, υπηρετούν ένα και μοναδικό στρατηγικό στόχο: Να καταστήσουν τους δήμους έναν ελεγκτικό μηχανισμό και οι υπηρεσίες των δήμων να πάνε στα χέρια των "ομίλων" που ασφυκτιούν και θέλουν να βρουν διέξοδο για τα συγκεντρωμένα κεφάλαιά τους, επενδύοντας στις βασικές ανάγκες του λαού, όπως νερό, ρεύμα, καθαριότητα κ.λπ.».
 
Από τη στήλη  "ΡΕΠΟΡΤΑΖ"  του Ριζοσπάστη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου