Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών...και οι διεργασίες για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος.

«Ψήνονται» σενάρια για την «επόμενη μέρα»*

 
Τις έντονες διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος, αναδεικνύει η συζήτηση που παραμένει και σήμερα στην επικαιρότητα με αφορμή τις τοποθετήσεις βουλευτών αστικών κομμάτων για κυβέρνηση «εθνικού σκοπού» με συμμετοχή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όπως είναι φυσικό, στην παρούσα φάση τα δύο κόμματα διαψεύδουν αυτό το ενδεχόμενο, αφού το καθένα διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία στο πλαίσιο του νέου διπολισμού.

«Η κυβέρνηση είναι απολύτως νόμιμη, έχει τη δεδηλωμένη μέσα στη βουλή, υπάρχει πρωθυπουργός, ακριβώς για να βγει η χώρα από την περιπέτεια», δήλωσε σχετικά η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

«Εμάς δεν μας αφορούν αυτά τα σενάρια» δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, προσθέτοντας ότι «ο τόπος έχει ανάγκη από μία ισχυρή κυβέρνηση που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας και θα μας βγάλει από το μνημόνιο και από την κρίση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ στο παρελθόν φάνταζε σενάριο «επιστημονική φαντασίας» το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, μια τέτοια κυβέρνηση τελικά συγκροτήθηκε μόλις υπήρξε ανάγκη για το αστικό πολιτικό σύστημα.

Να θυμίσουμε ότι μία σειρά βουλευτές όπως ο Σπύρος Λυκούδης, ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ο Νίκος Σηφουνάκης και ο Βασίλης Οικονόμου πρότειναν να δημιουργηθεί κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» που θα διαπραγματευτεί τη μείωση του κρατικού χρέους. 

Τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν θέσει ως προτεραιότητα τους τη μείωση του χρέους, για να εξασφαλίσουν επιπλέον χρήμα για τους ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους και ακολουθούν το ίδιο στρατηγικό πλαίσιο.

Σενάρια για πρόωρες εκλογές και 
κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ  (ΕΔΩ) 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου