Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Τι κι αν σε δέρνουν δεκατρείς, αν δε σε δέρνει ο νους σου...

ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  Συντηρούνται οι 
διεργασίες  για  την  ανασύνθεσή  της *


Συνεχίζονται οι διεργασίες ανασύνθεσης της εγχώριας κεντροαριστεράς, αν και από διάφορες πλευρές εκφράζονται εκτιμήσεις και απογοήτευση ότι δεν προχωρούν όπως και όσο θα έπρεπε οι διαδικασίες «σύνθεσης» του χώρου και συνένωσης κάτω από ένα ενιαίο εκλογικό σχήμα - «ομπρέλα» των διαφόρων κομμάτων, κινήσεων και παραγόντων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου επιδιώκει να δηλώνει «παρών» στις διεργασίες, προκαλώντας εκνευρισμό στη σημερινή ηγεσία του κόμματος.

Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση στο Ηράκλειο, ο Γ. Παπανδρέου υπερασπίστηκε τις αποφάσεις του ως πρωθυπουργού και αναρωτήθηκε «τι θα έκαναν το 2010 αυτοί που σήμερα πνίγονται σε μια κουταλιά νερό;»!


«Το έργο και οι πολιτικές μας δικαιώνονται μέρα με τη μέρα, ας τις υπερασπιστούμε, έχουμε στελεχιακό δυναμικό, ας ξαναβρεθούμε. 

Είμαστε πολλοί που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, αξίες που θα ενώσουν δυνάμεις, αντί να πολώνουν την κοινωνία», πρόσθεσε. Και συμπλήρωσε, δηλώνοντας «παρών» στις πολιτικές εξελίξεις: «Σας καλώ να πάρετε στα χέρια σας αυτή την υπόθεση. Ας τα συζητήσουμε όλα, ας κριθούν όλα, δομές, πρόσωπα, ας γίνουμε εμείς πρώτοι η αλλαγή που οραματιζόμαστε (...) Κανείς δε με κρατάει! Δε με ενδιαφέρει η εξουσία για την εξουσία, αλλά δε θα ησυχάσω αν δε δικαιωθούν οι αγώνες μας!».

Δεν παρέλειψε να αναφέρει και αυτός ότι δεν προπαγανδίζει «καμία επιστροφή στα τερατώδη ελλείμματα», ενώ στο ίδιο μοτίβο αναπαρήγαγε το θεώρημα που προβάλλεται όλο και πιο έντονα τελευταία από αστικά επιτελεία, ότι «το ζητούμενο είναι η στοιχειώδης εθνική συνεννόηση για να πάμε μπροστά», συναίνεση δηλαδή των κυρίαρχων αστικών δυνάμεων για επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που προβλέπονται και εφαρμόζονται στο πλαίσιο του ευρωμονόδρομου. 

Αλλωστε, ο Παπανδρέου κατέστησε σαφές ότι στη σημερινή συγκυρία, «απαιτείται εθνική στρατηγική που θα γεφύρωνε τις διαφορές των κομμάτων».

Τι κι αν σε δέρνουν δεκατρείς, αν δε σε δέρνει ο νους σου...

*Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"  του  Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου