Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ενώνουμε τη φωνή μας για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία...«Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!»

Τα πρώτα μηνύματα αλληλεγγύης προς το ΠΑΜΕ από συνδικαλιστικές οργανώσεις του εξωτερικού για το πανελλαδικό συλλαλητήριο *


Η σημασία της Καμπάνιας του ΠΑΜΕ για την Ανεργία ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας καθώς το ζήτημα της ανεργίας είναι σύμφυτο με τον καπιταλισμό σε όλο τον κόσμο. 

Ενώ η μέρα του συλλαλητηρίου πλησιάζει και το πλαίσιο διεκδίκησης του ΠΑΜΕ έχει ήδη υιοθετηθεί από περισσότερα από 700 Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Συλλόγους Γυναικών, Φοιτητών, Αγροτών και Αυτοαπασχολούμενων από κάθε άκρη της Ελλάδος, η δράση αυτή αναγνωρίζεται και από Συνδικάτα και Ομοσπονδίες σε διεθνές επίπεδο ως μια σημαντική πρωτοβουλία του ταξικού κινήματος.

Για αυτό το λόγο ήδη έχουν σταλεί στο ΠΑΜΕ μηνύματα από οργανώσεις του εξωτερικού που χαιρετίζουν αυτήν την πρωτοβουλία, εκφράζουν τη στήριξή τους και την αλληλεγγύη τους προς το ΠΑΜΕ και την εργατική τάξη της Ελλάδος.

Η συνδικαλιστική οργάνωση  
LAB από τη Χώρα των Βάσκων 

«Η LAB θέλει να εκφράσει την αλληλεγγύη και υποστήριξή της προς το ΠΑΜΕ και την εργατική τάξη της Ελλάδας στην Καμπάνια κατά της Ανεργίας… Η ανεργία είναι ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στις συνθήκες της κρίσης του καπιταλισμού και η κατάσταση είναι παρόμοια στη Χώρα των Βάσκων», τονίζει η οργάνωση κλείνει το μήνυμά της με το σύνθημα «Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη! Ζήτω το ΠΑΜΕ και η ελληνική εργατική τάξη!».

Από την Τσεχία, η Συνδικαλιστική Ένωση 
Βοημίας, Μοραβίας και Σιλεσίας

«Ενώνουμε τη φωνή μας για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία».



Η ΠΕΟ από την Κύπρο

«H ΠΕΟ εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη και συμπαράσταση των εργαζομένων της Κύπρου στους Έλληνες εργαζόμενους και στο ταξικό ελληνικό συνδικαλιστικό κίνημα, ενόψει της πανεργατικής κινητοποίησης που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την 1η Νοεμβρίου 2014».

Και σημειώνει: «Σε αυτές τις συνθήκες η μόνη επιλογή για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους είναι η οργάνωση της αντίδρασης και του αγώνα των εργαζομένων ενάντια σε αυτές τις πολιτικές, για μια κοινωνία όπου όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν το δικαίωμα για μόνιμη εργασία με δικαιώματα και χωρίς εκμετάλλευση.

Διαβεβαιώνουμε τον ελληνικό λαό και τους Έλληνες εργαζόμενους ότι είμαστε στο πλευρό τους και αντλούμε δύναμη από τους αγώνες που με την καθοδήγηση του ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, δίνουν καθημερινά ενάντια στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Ευχόμαστε επιτυχία στους αγώνες σας που είναι και δικοί μας αγώνες».

Από την Πορτογαλία, η Γενική Συνομοσπονδία 
Εργαζομένων Πορτογαλίας (CGTP-IN)

«Εκ μέρους της CGTP-IN σας μεταφέρουμε την αγωνιστική μας αλληλεγγύη σε όλες τις δράσεις που αναπτύσσετε για το ζήτημα της ανεργίας και ειδικά το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη. 

Ενώ στην Πορτογαλία προετοιμάζουμε επίσης εθνική κινητοποίηση στις 13 Νοέμβρη και συλλαλητήρια από τις 21 έως τις 25 του μήνα γιατί ένα από τα κύρια ζητήματα της δράσης μας είναι ο αγώνας ενάντια στην ανεργία και τη μη σταθερή εργασία».

Από την Πορτογαλία, η Ομοσπονδία Εργαζομένων 
σε Τρόφιμα - Ποτά - Τουρισμό (FEHSAT)

«Χαιρετίζουμε τις δυναμικές σας κινητοποιήσεις, ειδικότερα την προετοιμασία για το πανελλαδικό σας συλλαλητήριο για την 1η Νοέμβρη».


Από τη Συρία, η Γενική Ένωση Εργατών Συρίας

«Με την ευκαιρία της Καμπάνιας για την Ανεργία και όλες τις κινητοποιήσεις που διοργανώνει η οργάνωσή σας στα πλαίσια αυτά οι εργάτες της Συρίας και η οργάνωσή τους εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο ΠΑΜΕ και σε όλους τους εργάτες της Ελλάδας και του κόσμου στον αγώνα για τα δικαιώματά τους», ενώ αναφέρει και πως ο πόλεμος στη Συρία έχει επιδεινώσει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και έχει εκτινάξει την ανεργία. 

Η οργάνωση SNTH/UTS από τη Σενεγάλη

«Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στην κινητοποίησή σας».

Από τη Σουηδία, το Σωματείο Εργαζομένων 
στο Μετρό της Στοκχόλμης (SEKO Klubb 111)

«Οι εργαζόμενοι στο Μετρό της Στοκχόλμης εκφράζουν την αλληλεγγύη στο ΠΑΜΕ για την Καμπάνια για την Ανεργία και συγκεκριμένα για το συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη. 

Το συνδικάτο μας και τα μέλη του στέλνουν συντροφικούς χαιρετισμούς σε όλους τους εργαζόμενους της Ελλάδας που παλεύουν ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων, των καπιταλιστών και της ΕΕ που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Ένας για όλους και όλοι για έναν».

Από το Ευρωπαϊκό Γραφείο της ΠΣΟ

«Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου βιώνουν τις συνέπειες της βαθιάς κρίσης του καπιταλισμού, η οποία οξύνει δραματικά τις ανισότητες, τις αντιθέσεις και τις διακρίσεις.  

Με αυτήν την αφορμή επαναλαμβάνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον ελληνικό λαό και την εργατική τάξη της Ελλάδος, η οποία με την πρωτοπόρα δράση του ΠΑΜΕ συνεχίζει τους καθημερινούς της αγώνες ενάντια στην εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών. 

Το Ευρωπαϊκό Γραφείο της ΠΣΟ θα συνεχίσει να εκφράζει την αλληλεγγύη του στους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες των Ελλήνων εργαζομένων, του ΠΑΜΕ και καλεί όλες τις οργανώσεις να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου