Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Γι’ αυτό λέμε ότι ο λαός πρέπει να βγει στο δρόμο, να διεκδικήσει και όχι να περιμένει πότε θα γίνουν εκλογές...

Παρέμβαση του Θανάση Παφίλη, 
στην τηλεόραση του «Mega».*

 
Παρατίθεται η συζήτηση: 

- Για τη συζήτηση σχετικά με την απλή αναλογική.

«Ακριβώς τα ίδια έκανε και το ΠΑΣΟΚ. Είπε ότι πρώτος νόμος που θα κάνω είναι η απλή αναλογική, όμως είπε ότι επειδή πρέπει να κάνω την αλλαγή -αυτή που δεν έγινε ποτέ- θέλω να διατηρήσω αυτό το νόμο. Τα ίδια κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, όχι μόνο εκεί αλλά σε όλα. 

Για εμάς, όμως, το πιο σημαντικό είναι ο λαός να μην πέσει σ’ αυτή την παγίδα του αποπροσανατολισμού, να παρακολουθεί το δικομματικό καβγά στο όνομα της εκλογής του ΠτΔ και όλα τα υπόλοιπα, αλλά να βγει στο δρόμο να διεκδικήσει, να πει "στοπ" φτάνει μέχρι εδώ. 

Ευκαιρία είναι το Σάββατο στο Σύνταγμα, που πάνω από 900 φορείς, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, αγροτικοί, επαγγελματικοί σύλλογοι στηρίζουν αυτό το μεγάλο συλλαλητήριο. 

Είναι η ώρα ο λαός να σταματήσει να παρακολουθεί το ποιος θα του κάνει τη ζωή πιο δύσκολη μετά τις εκλογές ή και τώρα απ’ αυτή την κυβέρνηση και ο ίδιος να βάλει τη σφραγίδα του στις πολιτικές εξελίξεις και να σταματήσει να παγιδεύεται σε ψεύτικα διλήμματα. 

Γιατί, όλα αυτά που λέγονται κατά τη γνώμη μας δεν έχουν βάση. Λένε ότι θα βγούμε στις αγορές και θα φύγουμε από την επιτήρηση. Και αν βγούμε τι θα γίνει; 

Υπάρχει επιτήρηση της ΕΕ ναι ή όχι; 

Υπάρχει το ευρωπαϊκό εξάμηνο, υπάρχει ο έλεγχος των προϋπολογισμών, υπάρχει ένα μνημόνιο των μνημονίων που λέγεται ΕΕ και όποιος αποδέχεται την ΕΕ υποχρεωτικά θα εφαρμόσει και αυτές τις αποφάσεις; 

Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχουν κυρώσεις, δε σου δίνει κονδύλια, σου βάζει πρόστιμα και επομένως καταλήγουμε ότι μέσα στην ΕΕ δεν μπορείς να αλλάξεις ριζικά πολιτική…».

*Περισσότερα σχετικά με την συζήτηση  (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου