Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Όλα στην υπηρεσία της εξαπάτησης του λαού...

Ανακάλυψαν την Αμερική... *

 
Η πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζάνετ Γιέλεν, είπε, (Ηλεκτρονικό «Βήμα» 17/10/2014):  

«Η έκταση και η συνεχιζόμενη αύξηση των ανισοτήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες με ανησυχούν πολύ. Δεν είναι μυστικό ότι οι λίγες τελευταίες δεκαετίες διεύρυνσης της ανισότητας μπορεί να συνοψιστούν σε σημαντικά κέρδη για τα εισοδήματα και τις περιουσίες που βρίσκονται στην κορυφή και σε στάσιμο βιοτικό επίπεδο για την πλειονότητα». 

Σιγά το νέο, θα πει κανείς. 

Και στη φάση της κρίσης και στη φάση της ανάκαμψης οι χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι, ο λαός και κερδισμένοι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, το κεφάλαιο. 

Η πρόεδρος της Fed, βεβαίως, κλαψουρίζει, γιατί δήθεν όλα αυτά έρχονται σε αντίθεση με την «ισότητα ευκαιριών» του αμερικάνικου ονείρου... Μάλλον ...ανακάλυψαν την Αμερική.

Όμως, κλαψουρίζουν και στη χώρα μας διάφοροι, μεταξύ των οποίων και ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δε διορθώνονται τα κακώς κείμενα ενός σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. 

Προσπαθούν με κάθε τρόπο να πείσουν πως αυτό το σύστημα μπορεί να εξυγιανθεί, η ΕΕ μπορεί να γίνει φιλολαϊκή, όπως και ότι οι λύκοι μπορεί να μάθουν να μην τρώνε πρόβατα. 

Όλα στην υπηρεσία της εξαπάτησης του λαού.


Κανένας λόγος ανησυχίας... 
 
Τους πνίγει το δίκιο εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ! Τόσες εξετάσεις έχουνε δώσει στα εγχώρια και τα διεθνή σαλόνια του κεφαλαίου, τόσα πιστοποιητικά έχουνε πάρει από δαύτα και η συγκυβέρνηση το χαβά της, να τους κατηγορεί ότι αποσταθεροποιούν τη χώρα και «τρομάζουν» τις αγορές... 

Γιατί, δηλαδή; Επειδή δεν είναι γέννημα - θρέμμα κόμμα της αστικής τάξης, όπως π.χ. η ΝΔ, αλλά πασχίζουν με τέτοια προσήλωση να πάρουν και κείνοι το χρίσμα της;

Ε, όχι κύριοι! Δεν είναι δίκαια πράγματα αυτά! Εύλογη η διαμαρτυρία του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ: «Διεθνείς επενδυτικοί οίκοι, κάποιοι εκ των οποίων τάχθηκαν πρόσφατα υπέρ μιας εκτεταμένης διαγραφής χρέους, λύση που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με τον τερματισμό της λιτότητας, καίτοι γνωρίζουν βέβαια τις δημοσκοπήσεις, που από τα μέσα Σεπτεμβρίου δείχνουν σταθερά μεγάλη διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, οι ίδιοι αναλυτές επισημαίνουν ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας σε περίπτωση πρόωρων εκλογών»!

Και δεν είναι μόνο οι «διεθνείς επενδυτικοί οίκοι» που δεν ανησυχούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτουμε εμείς. Έχουν προηγηθεί οι εγχώριοι βιομήχανοι μέσω των τοποθετήσεων της διοίκησης του ΣΕΒ, προηγήθηκαν και οι εκπρόσωποι εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων που ρωτήθηκαν σχετικά από το δίκτυο «Bloomberg» και απάντησαν με σιγουριά ότι δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα για τα συμφέροντά τους.

Τώρα, το γεγονός πως όσοι δεν ανησυχούν το κεφάλαιο, εγχώριο και διεθνές, πρέπει να ανησυχούν βαθύτατα το λαό, είναι μια άλλη ιστορία...

Από τη στήλη  "Από...μέρα   σε...μέρα"  του  Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου