Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Αίτημα της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για κατεπείγουσα συζήτηση των τουρκικών προκλήσεων κατά της ΚύπρουΜε επιστολή της στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μ. Σούλτς, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ζητά την κατεπείγουσα συζήτηση στην Ολομέλεια, για τις τουρκικές προκλήσεις  (ΕΔΩ)  σε βάρος της Κύπρου, και τους γενικότερους κινδύνους που περικλείει η όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Η επιστολή έχει ως εξής:
«Στρασβούργο, 21/10/2014

Είναι πολύ σοβαρές οι εξελίξεις με την τούρκικη προκλητικότητα και ιδιαίτερα την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ, με την παρουσία πολεμικών πλοίων της Τουρκίας στα ανοικτά της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Γεννούν σοβαρούς κινδύνους για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής, στην οποία ήδη μαίνονται πολεμικές επεμβάσεις και συγκρούσεις.

Η κατάσταση περιπλέκεται και από τη διεξαγωγή αεροπορικών στρατιωτικών ασκήσεων Ελλάδας - Ισραήλ, και τα ναυτικά γυμνάσια της Ρωσίας στην ίδια περιοχή, τους σφοδρούς ανταγωνισμούς που αναπτύσσονται με επίκεντρο τις ενεργειακές πηγές και τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας.

Με βάση τα παραπάνω κρίνουμε απολύτως αναγκαίο να συμπεριληφθεί ως κατεπείγουσα στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, συζήτηση για την τουρκική επιθετικότητα ενάντια στην Κυπριακή Δημοκρατία, την Πέμπτη το πρωί».

Δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ 
για τις τουρκικές προκλήσεις κατά της Κύπρου (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου