Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Μια συζήτηση που κινείται στην πεπατημένη οδό της αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης μεταξύ συγκυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης...

Συζήτηση  στη  Βουλή:  Το  ΚΚΕ  δεν  δίνει  ψήφο 
εμπιστοσύνης στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής 

 
Το ΚΚΕ δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, ενώ η αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ θα αυξάνεται όσο μεγαλώνει η στρατηγική τους σύμπλευση, ανέφερε στη Βουλή ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. 

Μια συζήτηση που κινείται στην πεπατημένη οδό της αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης μεταξύ συγκυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι για το ΚΚΕ τέλος του μνημονίου σημαίνει επιστροφή στο λαό των απωλειών όλων των προηγούμενων χρόνων και πως θα ζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του και πρόσθεσε ότι αυτό δεν το λένε ούτε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ που συμφωνούν να στηριχθεί πάση θυσία η καπιταλιστική ανάκαμψη, καλλιεργώντας στο λαό μειωμένες προσδοκίες.

Ανέφερε πως κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ζητούν από το λαό με το αίμα του να πληρώσει το δημόσιο χρέος -στο σύνολο ή μέρος του- για το οποίο δεν φέρει καμία ευθύνη, ενώ λύση είναι η θέση του ΚΚΕ για μονομερή διαγραφή του συνόλου του χρέους.

Πρόσθεσε ότι συμφωνούν με την παραμονή στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση δίχως σύγκρουση με τη δράση των επιχειρηματικών ομίλων, θυμίζοντας ότι στην ΕΕ υπάρχει η αυστηρή εποπτεία των χωρών - μελών και των προϋπολογισμών τους.

Σχολιάζοντας τις προτάσεις της συγκυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως υπάρχει συναντίληψη στη στοχευμένη διαχείριση της φτώχειας.  

Τόνισε ότι η συγκυβέρνηση διατηρεί όλα τα χαράτσια σε βάρος του λαού, όπως το χαράτσι σε σπίτια και χωράφια μέσω του ΕΝΦΙΑ, το χαράτσι της «αλληλεγγύης» που θα τελείωνε το 2014 με σκοπό να συγκεντρώσει επιπλέον 1,7 δισ. ευρώ για το 2015 όπως διαφαίνεται στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού που καταδεικνύει τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής και σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάκαμψης.

Για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ σημείωσε ότι προτείνει την ανακύκλωση της ανεργίας, ότι οι διακηρύξεις για επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης πήγαν στις ελληνικές καλένδες και αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα στη διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, λέγοντας ότι είναι το αποτέλεσμα των διαπιστευτηρίων του ΣΥΡΙΖΑ στους επιχειρηματικούς ομίλους στο Τέξας των ΗΠΑ και στο Κόμο της Ιταλίας.

Σημείωσε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ίδια κόμματα, αν ήταν το ίδιο δεν θα ήταν χρήσιμα για το σύστημα, ανέφερε ο Νίκος Καραθανασόπουλος και επισήμανε ότι η διαφορά τους είναι στα μείγματα διαχείρισης της κρίσης υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Τόνισε ότι λύση για το λαό είναι η η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, με μονομερή διαγραφή του χρέους, με αποδέσμευση από την ΕΕ και με λαϊκή εξουσία...  (Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου