Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ουκρανία: Στη σκιά της στρατιωτικής καταστολής και των πολιτικών διώξεων οι εκλογές της Κυριακής.



Με την στρατιωτική επιχείρηση του Κιέβου εναντίον των ανατολικών περιοχών να είναι σε πλήρη εξέλιξη και τις φασιστικές - αντικομμουνιστικές και εθνικιστικές ομάδες να συνεχίζουν να «αλωνίζουν», η Ουκρανία βαδίζει προς τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, η νομιμότητα των οποίων εκ των πραγμάτων είναι αμφισβητούμενη.

Συνεχίζεται η αιματηρή καταστολή

Εκπρόσωπος της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας» του Ντονέτσκ κατηγόρησε για άλλη μία φορά την ουκρανική κυβέρνηση ότι παραβιάζει την εκεχειρία στην περιοχή.

Οι μάχες τις τελευταίες εβδομάδες έχουν 
επίκεντρο το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ.  

Οι αρχές στο Ντονέτσκ ανέφεραν σήμερα ότι πυρά πυροβολικού ακούγονταν σε όλη την πόλη.

Από την άλλη, ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε στο Κίεβο σήμερα ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν σε μάχες μέσα στις τελευταίες 24 ώρες. 

Πάνω από 3.600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη σύγκρουση από τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Εκλογές με πολιτικές διώξεις και βία

Σε αυτό το σκηνικό, στην Ουκρανία διεξάγονται πρόωρες βουλευτικές εκλογές την Κυριακή. Το κόμμα του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο προηγείται στις δημοσκοπήσεις, με περίπου το ένα τρίτο των ψήφων. 

Χαμηλά ποσοστά παρουσιάζουν το ΚΚ Ουκρανίας και το Κόμμα των Περιφερειών του πρώην προέδρου Γιανουκόβιτς, ως αποτέλεσμα των διώξεων που υφίστανται από τη νέα αντιδραστική κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι για το ΚΚ Ουκρανίας είναι σε εξέλιξη προσπάθεια να κηρυχθεί παράνομο.

Παράλληλα οι κάτοικοι σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ δηλώνουν ότι θα απέχουν από την ψηφοφορία στις τουλάχιστον 14 εκλογικές περιφέρειες των περιοχών αυτών, ενώ σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν τις δικές τους εκλογές στις 2 Νοεμβρίου.

Ο ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ έσπευσε να κατηγορήσει τη Ρωσία ότι θα προσπαθήσει να διαταράξει τις κοινοβουλευτικές εκλογές της Κυριακής στην Ουκρανία και διέταξε πλήρη κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας για να αποτρέψουν τη διάπραξη «τρομοκρατικών πράξεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου