Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

«Πνίγηκαν» από την έλλειψη αντιπλημμυρικών μέτρων

Ανακοίνωση του ΚΚΕ 


Ανοχύρωτη πόλη αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι είναι η Αττική και ειδικά οι λαϊκές - εργατικές συνοικίες, στη Δυτική Αθήνα και τον Πειραιά. Σοβαρά προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση αλλά και την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας σημειώνονται, παρότι η κακοκαιρία ήταν αναμενόμενη.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι, σπίτια, υπόγεια και καταστήματα, πτώσεις δέντρων και εγκλωβισμοί καταγράφονται σε δεκάδες περιοχές του Λεκανοπεδίου, αλλά για ακόμη φορά, τα μεγαλύτερα προβλήματα στις εργατουπόλεις. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί τουλάχιστον 180 κλήσεις από Πειραιά, Νίκαια, Κερατσίνι, Καματερό, Πετρούπολη, Αιγάλεω, Δραπετσώνα, 'Ιλιον και Χαϊδάρι, Αγία Βαρβάρα και Καλλιθέα


Μεγάλα προβλήματα και στους δρόμους της Αθήνας, όπου ακινητοποιούνται αυτοκίνητα λόγω των συσσωρευμένων υδάτων (Δείτε ΕΔΩ   βίντεο από το Περιστέρι). 

Σε αρκετά σημεία η οδός Θηβών είναι κλειστή, ενώ η Πυροσβεστική προχώρησε και σε απεγκλωβισμούς οδηγών, από τα σταματημένα αυτοκίνητα. Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί οι δρόμοι σε Πειραιά και Μενίδι. Πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμοι στο κέντρο του Καματερού και στην περιοχή Γεροβουνό.   

Στην Παλιά Κοκκινιά (δείτε παρακάτω φωτογραφίες που έστειλαν αναγνώστες του 902.gr), το νερό παρέσυρε τουλάχιστον 15 αυτοκίνητα, τα οποία μεταμορφώθηκαν σε ένα κουβάρι ενώ  ο οδηγός του ενός κατάφερε να ξεφύγει την τελευταία στιγμή.

Στο Αιγάλεω, σύμφωνα με μαρτυρίες, πλημμύρισαν υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων. Στην οδό Μυκηνών, μια ηλικιωμένη εγκλωβίστηκε από τα νερά στο ημιυπόγειο όπου διέμενε και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό της. 

Η ορμή του νερού ήταν τέτοια, λόγο της έλλειψης δικτύου ομβρίων υδάτων, που παρέσυρε αυτοκίνητα, μηχανάκια, αλλά και ψυγεία παγωτών και αναψυκτικών από τα περίπτερα, μεγάλες γλάστρες και τσιμεντένιες ζαρτινιέρες. Στην Ιερά Οδό στο ύψος του Μπαρουτάδικου, η κυκλοφορία διακόπηκε καθώς αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν λόγο του ύψους των νερών. (Δείτε ΕΔΩ βίντεο

Στο Καματερό πλημμύρισε η περιοχή του Γεροβουνού, ενώ οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης (Καματερού, Φυλής, Λαμπράκη, Αλεξάνδρας) είχαν μετατραπεί σε κανάλια που μετέφεραν φερτά και αδρανή υλικά. Στην περιοχή και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Φυλής και Καματερού, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη μέλος της ΚΕ του Κόμματος.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του για τα σοβαρά προβλήματα που προκλήθηκαν από τη νεροποντή, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Τα σοβαρά προβλήματα που προκλήθηκαν από τη νεροποντή αποδεικνύουν ότι ο κρατικός μηχανισμός και οι τοπικές αρχές βρέθηκαν απροετοίμαστοι, καθώς τα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας στους δήμους και τις περιφέρειες λαμβάνονται αποσπασματικά.

Χωρίς καμία καθυστέρηση, η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές πρέπει να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας.

Παρέμβαση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έκαναν βουλευτές του Κόμματος, όπως και περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στην Περιφέρεια Αττικής, απαιτώντας να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές και να παρθούν άμεσα μέτρα αποκατάστασης και αποζημίωσης των πληγέντων»...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου