Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

...οι Ρώσοι τίμησαν με την μεγαλοπρέπεια που της αρμόζει, τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

Ρωσία: Μεγαλοπρεπείς εορτασμοί για 
την  Αντιφασιστική  Νίκη  των  Λαών*


Με μία μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία, όπου δέσποζαν τα σύμβολα της ΕΣΣΔ, η εικόνα του Λένιν και το σφυροδρέπανο οι Ρώσοι τίμησαν με την μεγαλοπρέπεια που της αρμόζει, τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.


Οι σημαίες των παρελάσεων στους δρόμους κάθε μικρής και μεγάλης πόλης στη Ρωσία υψώθηκαν για να τιμήσουν τη νίκη επί των ναζί το 1945, αλλά και για να επιβεβαιώσουν το ισχυρότατο αίσθημα νοσταλγίας που υπάρχει στη χώρα για τη σοβιετική εποχή.


Στο Λένινγκραντ (νυν Αγία Πετρούπολη) δεκάδες χιλιάδες βάδισαν στη μνήμη των 20 εκατομμυρίων πεσόντων σοβιετικών στον αγώνα κατά του ναζισμού, κρατώντας στα χέρια τους φωτογραφίες δικών τους ανθρώπων που πολέμησαν στο «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο».

 

Στην Ουκρανία, ο εορτασμός της επετείου στις ανατολικές περιοχές συνέπεσε με τον ξεσηκωμό ενάντια στην πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου και τους φασίστες συνεργάτες της.


Εκεί πολύ περισσότερο από τη ρωσική σημαία, ανεμίζουν σημαίες της Σοβιετικής Ένωσης. Οι κόκκινες σημαίες με το σφυροδρέπανο, που ο κυματισμός τους φέρνει αναμνήσεις μίας εποχής όπου όλοι οι λαοί της ΕΣΣΔ ζούσαν αρμονικά.

*Από το 902. gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου