Τρίτη 6 Μαΐου 2014

οι εργαζόμενοι...Να επιλέξουν το δρόμο της ολόπλευρης ενίσχυσης του ΚΚΕ, της συγκέντρωσης δυνάμεων μέσα στο λαϊκό κίνημα, για να ανοίξει ο δρόμος της ριζικής ανατροπής για το λαό.

Ξαναζεσταμένα ΠΑΣΟΚικά επιχειρήματα*

Καθώς προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς η πλήρης σοσιαλδημοκρατικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ,   δε θα μπορούσε να μην υπάρχει και η αντίστοιχη πλήρης ΠΑΣΟΚοποίηση της προπαγάνδας του απέναντι  στο ΚΚΕ. 

Όσο πληθαίνουν οι εξετάσεις και οι διαβεβαιώσεις που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο κεφάλαιο ότι μπορεί να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντά του από ό,τι η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, όσο αρχίζει να γίνεται «φως φανάρι» σε μεγαλύτερα τμήματα εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων η αντιλαϊκή στρατηγική σύγκλιση των κομμάτων της συγκυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία με συνέπεια αποκαλύπτει το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να αντιμετωπίσει το ΚΚΕ αντιγράφοντας τα... «δοκιμασμένα» εδώ και χρόνια, ΠΑΣΟΚικής κοπής και έμπνευσης ιδεολογήματα, χωρίς ούτε καν μια υποτυπώδη προσπάθεια πρωτοτυπίας, έστω για τα προσχήματα.

«Ο Σαμαράς προσβλέπει επίσης στην "ανίερη σύμπλευση" με το ΚΚΕ. Ο Περισσός γλιστράει σε μονομέτωπο αγώνα κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Και πάλι δεν τους βγαίνει!» γράφει χαρακτηριστικά το κύριο άρθρο της κυριακάτικης «Αυγής».  

Ενώ μόλις πριν δύο βδομάδες άρθρο και πάλι της «Αυγής» ωρυόταν: «Να λοιπόν όλη η αχόρταγη Δεξιά με τα τάχα μου κεντροαριστερά στηρίγματα και τα "κόκκινα" δεκανίκια, που με λύσσα βγάζουν όλη τη χολή τους για την Αριστερά, τη ριζοσπαστική φυσικά. 
Η αυτοπροσδιοριζόμενη σαν κομμουνιστική Αριστερά, η συντηρητική ηγετική ομάδα του κάποτε πρωτοπόρου κόμματος που το κατάντησε το τελευταίο κατάλοιπο του σταλινισμού στην Ευρώπη λαμβάνει τώρα όλα τα εύσημα από τη Δεξιά».

Παλιά και γνωστή η πρακτική... Μόλις μέχρι λίγα χρόνια πριν, οι συκοφαντίες περί «ανίερων συμμαχιών» και η θεωρία για τα «κόκκινα δεκανίκια που αβαντάρουν τη Δεξιά» ήτανε δύο από τις πιο αγαπημένες και προβοκατόρικες «καραμέλες» του ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθειά του να «θολώσει» τα νερά για τη δική του στρατηγική ταύτιση με τη ΝΔ, την οποία και τότε μόνο το ΚΚΕ αναδείκνυε. 

Ποιος δε θυμάται, για παράδειγμα, την περιβόητη ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, το Φλεβάρη του 2007, στη Βουλή (αρχηγός τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης)  κατά την οποία απαντώντας στην κριτική του ΚΚΕ στο ΠΑΣΟΚ, αφού πρώτα είπε ότι... «καταγγέλλω πολλές φορές και παντού τον άγριο, σκληρό καπιταλισμό που υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο, για μια δίκαιη κοινωνία στον κόσμο», στη συνέχεια εκστόμισε και το περιβόητο «τιμούμε τους αγώνες σας (του ΚΚΕ), αλλά μην κάνετε τον αριστερό ψάλτη της Δεξιάς»! 

Σε απόσπασμα μάλιστα συνέντευξης του Γιώργου Παπανδρέου, λίγους μήνες μετά, τον Αύγουστο του 2009, αν βάλει κανείς τη λέξη «ΣΥΡΙΖΑ» στη θέση της λέξης «ΠΑΣΟΚ» είναι σαν να ταξιδεύει στο χρόνο και να διαβάζει «καρμπόν» το κύριο άρθρο της «Αυγής» της περασμένης Κυριακής: «Σήμερα, όμως - έλεγε τότε ο ΓΑΠ - η ηγεσία του ΚΚΕ φαίνεται συχνά να ταυτίζει το κομματικό συμφέρον με τη διευκόλυνση της κυβέρνησης της ΝΔ. Και δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να εξηγήσει τη στάση της αυτή στους πολίτες. Είναι η ηγεσία του ΚΚΕ που μένει σ' αυτή την αδιέξοδη αντι-ΠΑΣΟΚ γραμμή, ελπίζοντας να αποκομίσει λίγες ψήφους παραπάνω. Ματαιοπονεί»...

Η πικρή πείρα που έχει συσσωρεύσει ο λαός, ειδικά μετά και τη συγκρότηση και τα πεπραγμένα των συγκυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, επιβεβαίωσε το ΚΚΕ που έγκαιρα αποκάλυψε τη στρατηγική τους ταύτιση στην προώθηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, σε βάρος των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Από την πείρα του, όμως, ο λαός πρέπει να βγάλει κι άλλα συμπεράσματα: Τι έλεγε, π.χ., τότε ο ΣΥΡΙΖΑ για το ΠΑΣΟΚ; Πέρα από διάφορες φραστικές κορόνες που εξαπέλυε κατά καιρούς, στην πραγματικότητα αρνιόταν πεισματικά να το ταυτίσει με τη ΝΔ, συνέβαλλε στο να συντηρούνται για χρόνια αυταπάτες ότι είναι το «μικρότερο κακό», ότι ανήκει στις «δυνάμεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης», όπως έλεγε χαρακτηριστικά το 2008 ο τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνος. 

Την ίδια περίοδο, ο σημερινός του πρόεδρος, Αλ. Τσίπρας, διαπίστωνε ότι «το ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα κάνει μια προσπάθεια να υιοθετήσει μέρος των προτάσεων και των προγραμματικών θέσεων από τον πυρήνα της προγραμματικής αντιπολίτευσης που κάναμε ως Αριστερά στη διακυβέρνηση Σημίτη. Το είδαμε και με την παρουσία του κ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη (...) Η παρουσία λοιπόν αυτή μου δημιούργησε από τη μια ένα θετικό συναίσθημα - θέλω να είμαι ειλικρινής. Εμείς χαιρόμαστε που με την παρουσία μας έχουμε μετατοπίσει το επίπεδο της πολιτικής ζωής προς τα αριστερά»! 

Αυτήν τη «χαρά» και τα «θετικά συναισθήματα» ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντιζε άλλωστε να τα... «κρατά ζωντανά» κατεβάζοντας κοινούς υποψηφίους με το ΠΑΣΟΚ στους μισούς δήμους της χώρας, ενώ τις ίδιες αυταπάτες φρόντιζε να καλλιεργεί ακόμα και όταν το ΠΑΣΟΚ επανήλθε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας ότι τάχα... αθετεί το προεκλογικό του πρόγραμμα.

Το ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε και επιβεβαιώνεται στην πολιτική κριτική που ασκεί στα άλλα κόμματα, ακριβώς γιατί αυτή έχει ως κριτήριό της το ποια τάξη, ποιες κοινωνικές δυνάμεις εκφράζει το κάθε κόμμα με την πολιτική του, ποια είναι η στάση του κάθε κόμματος απέναντι στην ΕΕ και τη στρατηγική του κεφαλαίου που γονατίζει το λαό. 

Με αυτό το αλάνθαστο για τα λαϊκά συμφέροντα κριτήριο, το ΚΚΕ αποκαλύπτει και σήμερα τη στρατηγική σύγκλιση του ΣΥΡΙΖΑ με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ξεσκεπάζει την προσήλωσή τους στην ΕΕ, την κοινή τους επιδίωξη να στηρίξουν το κεφάλαιο, την ανάκαμψη της κερδοφορίας του πάνω στα συντρίμμια των λαϊκών δικαιωμάτων.

Τα ΠΑΣΟΚικά ιδεολογήματα περί «ανίερων συμμαχιών» και «στηρίγματος της δεξιάς» που κάνει σήμερα «σημαία» του ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εμποδίσουν το ΚΚΕ να αποκαλύπτει τον πραγματικό ταξικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και το πολιτικό σύστημα που το υπηρετεί. 

Αυτό που επείγει, όμως, είναι να αξιοποιήσουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα τη συσσωρευμένη πείρα τους, να μη χάσουν άλλο χρόνο εγκλωβισμένοι σε ψεύτικα διλήμματα που, είτε με τη μορφή του «μικρότερου κακού» είτε με τη μορφή του προσωρινού «σκαλοπατιού», μόνο χειρότερα δεινά τους επιφυλάσσουν. 

Να επιλέξουν το δρόμο της ολόπλευρης ενίσχυσης του ΚΚΕ, της συγκέντρωσης δυνάμεων μέσα στο λαϊκό κίνημα, για να ανοίξει ο δρόμος της ριζικής ανατροπής για το λαό.
  
«Μνήμες ΠΑΣΟΚ από ΣΥΡΙΖΑ στη Νίκαια»  (ΕΔΩ)

*Από  τη στήλη  "ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ"  του  Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου