Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Η μάχη συνεχίζεται. Ο λαός έχει επιλογή στις ευρωεκλογές να ψηφίσει αποφασιστικά ΚΚΕ.

Άρχισαν οι εκβιασμοί

«Αυτό που θα μετρήσει την επόμενη Κυριακή θα είναι η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ (...) 


Τέτοιες ευκαιρίες για την Αριστερά εμφανίζονται μια φορά στα 50 χρόνια»   (Δ. Παπαδημούλης στο ρ/σ «Κόκκινο»). 

Βάζει το ίδιο εκβιαστικό δίλημμα με τους αστούς και τη 
ΝΔ στο λαό εγκλωβίζοντάς τον στον ευρωμονόδρομο. 

Λέει ταυτόχρονα: «Οργίζομαι και θλίβομαι όταν βλέπω ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ να έχουν φύγει από τη γραμμή των ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και να κάνουν αυτές τις ώρες μονομέτωπο αγώνα κατά του ΣΥΡΙΖΑ». 

Το ΚΚΕ, όμως, δεν έχει ούτε «μονομέτωπο» ούτε «διμέτωπο». 

Έχει σταθερό μέτωπο στον πραγματικό αντίπαλο, στο κεφάλαιο, στα μονοπώλια, στην αντιλαϊκή πολιτική, στην πολιτική της ΕΕ, σε όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. 

Με αυτό το κριτήριο παλεύει ενάντια στην κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με το ίδιο κριτήριο αναδεικνύει ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που αποδέχεται όλο το αντιλαϊκό πλαίσιο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ, δεν μπορεί να δώσει φιλολαϊκή διέξοδο. Αυτό είναι, σε συνδυασμό με τα θετικά αποτελέσματα που κατέγραψε η «Λαϊκή Συσπείρωση», που «οργίζει» τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Παπαδημούλη...
 
 
Αντιλαϊκή σταθερότητα

«Και ο μεγάλος κίνδυνος: Την κρίσιμη αυτή στιγμή να σκοντάψουμε! Να γυρίσουμε πίσω στην κρίση από την οποία ξεφύγαμε. Να ξαναπέσουμε στο τέλμα από το οποίο μόλις και με τόσους κόπους ξεκολλήσαμε... Στα δύο κρίσιμα χρόνια που πέρασαν, ασφαλώς υπήρξαν και αδικίες. Ολα τα γνωρίζουμε και σιγά σιγά τα διορθώνουμε. Η αποσταθεροποίηση δεν είναι πλήγμα για την κυβέρνηση. Είναι καίριο πλήγμα για τη χώρα». (Αντ. Σαμαράς στην «Καθημερινή», 17-18/5/2014). 

Ο πρωθυπουργός εντείνει την τρομοκρατία στο λαό, στη λογική ότι, αν καταψηφιστεί η κυβέρνηση η κατάσταση για τον ίδιο θα γίνει χειρότερη. `Η ΝΔ ή χάος λέει, καλλιεργώντας, ταυτόχρονα, ανέξοδες προσδοκίες και φρούδες ελπίδες ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες με τη «διόρθωση αδικιών», δηλαδή με το λεγόμενο «κοινωνικό πλεόνασμα» στους εξαθλιωμένους. Γιατί ούτε μισθοί και συντάξεις θα αυξηθούν, ούτε η φοροληστεία θα αλλάξει. 

Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αποτελέσει πραγματική απάντηση απέναντι σε αυτήν την πολιτική, αφού υπόσχεται πρώτα απ' όλα ανάπτυξη για το κεφάλαιο. Συνέχιση, δηλαδή, στον αντιλαϊκό δρόμο ανάπτυξης.


Η λαϊκή επιλογή
 
«Ρευστό τοπίο ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών της Κυριακής, στην τελική ευθεία προς τις οποίες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προτάσσουν ισχυρά διλήμματα, προκύπτει από το χτεσινό πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Η πολυδιάσπαση του πολιτικού κόσμου παραμένει. Ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο είναι ότι η ναζιστική Χρυσή Αυγή βρίσκεται εδώ και εδραιώνει τη θέση της. 'Ηταν η μόνη που αύξησε τα ποσοστά της»

Αυτό είναι το στίγμα που δίνει όλος σχεδόν ο αστικός Τύπος στο εκλογικό αποτέλεσμα. Κάποιες εφημερίδες αποσιώπησαν το θετικό αποτέλεσμα των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ, κάποιες μίλησαν για συγκράτηση των δυνάμεών του και κάποιες για πτώση.

Αξιοποιούνται οι εκλογές για την προώθηση του νέου διπολισμού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύοντάς τον ως εργαλείο της αντιλαϊκής πολιτικής και στήριξης των μονοπωλίων και της ΕΕ. Καλλιεργούνται φόβοι, αξιοποιώντας την εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή, στο φούσκωμα της οποίας έχουν συμβάλλει σημαντικά. 

Η μάχη συνεχίζεται. 

Ο λαός έχει επιλογή στις ευρωεκλογές να ψηφίσει αποφασιστικά ΚΚΕ, εκφράζοντας την αντίθεσή του σε ΕΕ - μονοπώλια, κάνοντας από τις 26 Μάη ακόμη πιο δυνατό το δικό του κίνημα.

Από τη στήλη  "Από...μέρα   σε...μέρα"   του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου