Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

«πραγματικός αντίπαλος αυτής της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης...είναι ένα ισχυρό ΚΚΕ...

Η τοποθέτηση του Ν. Καραθανασόπουλου 
στη Βουλή για το «Μεσοπρόθεσμο»*


Συνέχιση της αστικής πολιτικής διαχείρισης της κρίσης και της αντιλαϊκής ταξικής πολιτικής που εφαρμόζεται χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018» το οποίο συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως είπε, βασική επιδίωξή του είναι να πληρώσουν τα βάρη της δημοσιονομικής εικόνας τα λαϊκά στρώματα και να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων μέσα από την αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι έρχεται ανάπτυξη, επισήμανε ότι θα ωφελήσει το κεφάλαιο και θα οδηγήσει σε ανάκτηση των απωλειών που είχαν τα λαϊκά στρώματα. 

«Η καπιταλιστική ανάπτυξη, για να έρθει, προϋποθέτει αντιλαϊκά μέτρα που θα συνεχίσουν να οδηγούν στη σχετική, αλλά -και για ορισμένα τμήματα των εργαζομένων- απόλυτη εξαθλίωση, γιατί μόνο έτσι μπορεί να διασφαλίζεται ένα ικανοποιητικό ποσοστό κέρδους για τους λεγόμενους επενδυτές», ανέφερε.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι είναι ψευδεπίγραφη η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το μείγμα διαχείρισης και τη βιωσιμότητα του χρέους. Εξήγησε ότι αυτή η διαπάλη αποσκοπεί στο να ενσωματώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια σε ανώδυνα για το σύστημα πλαίσια, αλλά αντανακλά και αντιθέσεις στο εσωτερικό της αστικής τάξης.

«Το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι αν η χώρα θα έχει κυβερνητική σταθερότητα, όπως επιζητούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, γιατί κυβερνητική σταθερότητα σημαίνει συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής», είπε, προσθέτοντας πως «ούτε το διακύβευμα των εκλογών μπορεί να περιοριστεί σε μια κυβερνητική εναλλαγή την οποία επιδιώκει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο κινείται εντός των τειχών της ΕΕ και της καπιταλιστικής οικονομίας».

Σημείωσε πως «πραγματικός αντίπαλος αυτής της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης, αυτής της βάρβαρης πολιτικής που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, είναι ένα ισχυρό ΚΚΕ, το οποίο παλεύει για την αποδέσμευση από την ΕΕ, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, και όχι τα κόμματα αυτά που κινούνται στις ίδιες ράγες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου