Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

...ο πόλεμος που έχουν εξαπολύσει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ μαζί με την ΕΕ, αποτελεί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου σε ολόκληρη την ΕΕ.

...Στο στόχαστρο των μνημονίων διαρκείας βρίσκονται οι μισθοί και 
οι συντάξεις, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.


Αυτή είναι η αλήθεια που προσπαθούν να κρύψουν τα κόμματα της ΕΕ, που ταυτίζονται στην επιχείρηση εξωραϊσμού της λυκοσυμμαχίας του κεφαλαίου.

Στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου σε ολόκληρη την ΕΕ

Επιβεβαιώνεται η θέση του ΚΚΕ ότι ο πόλεμος που έχουν εξαπολύσει η συγκυβέρνηση  ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και οι προηγούμενες, μαζί με την ΕΕ, αποτελεί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου σε ολόκληρη την ΕΕ, εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες - μέλη της, ανεξάρτητα από το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος τους. 

Αποτελεί στρατηγική επιδίωξη του κεφαλαίου που χρονολογείται από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ - το μεγαλύτερο μνημόνιο των μνημονίων - που ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

 Σε κάθε κράτος - μέλος επιβάλλονται μνημόνια για 
την προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. 

Η καπιταλιστική κρίση αξιοποιείται από τους μονοπωλιακούς ομίλους και το πολιτικό προσωπικό τους, για να προωθηθούν με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, να μειωθεί στο κατώτερο σημείο η τιμή της εργατικής δύναμης σε κάθε χώρα της ΕΕ. 

Είναι ενιαία στρατηγική του κεφαλαίου και ενιαία προωθείται σε όλα τα κράτη - μέλη, προσαρμοσμένη βέβαια στο διαφορετικό επίπεδο της καπιταλιστικής τους ανάπτυξης. Πάνω σ' αυτή τη στρατηγική χτίζονται καθημερινά μέτρα και ευρωενωσιακοί νόμοι, που επιβάλλονται σε κάθε κράτος - μέλος.


Από τη μία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν τα πάντα για να κρύψουν ότι και μετά το τέλος των «μνημονίων» με τη σημερινή μορφή τους και με την όποια αναιμική και ασταθή καπιταλιστική ανάκαμψη, πάνω στα ερείπια των εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων, οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και σε όλες τις χώρες - μέλη θα συνεχίσουν να ματώνουν, κάτω από τα δεσμά του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Αποδεικνύεται η κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ περί 
«ικανού διαπραγματευτή» εντός της ΕΕ. 

Τι θα κάνει αν γίνει κυβέρνηση; Θα υποβάλλει τον κρατικό προϋπολογισμό στα ευρωενωσιακά όργανα για έγκριση ή όχι; 

Θα εφαρμόσει την «ενισχυμένη οικονομική διακυβέρνηση» που επιβάλλει διαρκείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, αντικατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας από ατομικές, μεγαλύτερη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα - τα κέρδη των μονοπωλίων; 

Κι αν αρνηθεί να την εφαρμόσει πώς θα γίνει αυτό χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων; Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατά το λαό, με ψέματα και αυταπάτες που θα καταρρεύσουν με πάταγο την επόμενη κιόλας μέρα.

  
Γιατί ΚΚΕ

Ο εργαζόμενος λαός, που έχει ματώσει από την αντιλαϊκή λαίλαπα, θα εξακολουθήσει να πληρώνει ακριβά την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Γι' αυτό πρέπει να τιμωρήσει σκληρά τα κόμματα της συγκυβέρνησης του κεφαλαίου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τον ΣΥΡΙΖΑ που τον θέλει μαντρωμένο στον ευρωμονόδρομο για να αυγαταίνουν τα κέρδη των «υγιών επιχειρηματιών». 

Τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, τους χειροκροτητές και τις παραφυάδες της λυκοσυμμαχίας των μονοπωλίων, είτε εμφανίζονται ως θολό «Ποτάμι», είτε ως «Ελιά», Ανεξάρτητοι Ελληνες ή ΔΗΜΑΡ. Να απομονώσει τη φασιστική οργάνωση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής, μαντρόσκυλο του καπιταλιστικού συστήματος.

Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ, η ενίσχυσή του παντού, στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές μπορεί να δώσει δύναμη στο λαό. 

Γιατί το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις απέναντι στην πλουτοκρατία και τις ενώσεις της. Γιατί αποκαλύπτει την αλήθεια για την αντιλαϊκή στρατηγική και το χαρακτήρα της ΕΕ.
Για να οργανώνει έγκαιρα και αποτελεσματικά την πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα. 


Γιατί αγωνίζεται να δυναμώσει η αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική γραμμή πάλης της Λαϊκής Συμμαχίας ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων και της ΕΕ, η μόνη ικανή να φέρει αποτελέσματα, να αποσπάσει κατακτήσεις, να καθυστερήσει μέτρα, να φέρει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική. 

Γιατί το ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση για τη νίκη της Λαϊκής Συμμαχίας της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, για την κατάκτηση της Εργατικής - Λαϊκής Εξουσίας, που θα βάλει τέλος στην κυριαρχία των μονοπωλίων, θα λυτρώσει τον εργαζόμενο λαό από τα δεσμά της ΕΕ και το χρέος της πλουτοκρατίας, θα τον αναδείξει κυρίαρχο του πλούτου που παράγει και του ανήκει.

Από τον Κυριακάτικο  Ριζοσπάστη  (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου