Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Να αξιολογηθεί σωστά η στάση του ΚΚΕ, που απορρίπτει και δεν συμμετέχει στα διάφορα πάρε - δώσε. Είναι και αυτό ένα κριτήριο ψήφου.

Ο β' γύρος... 
Ο εκλογικός νόμος με τους δεύτερους γύρους στις τοπικές εκλογές πάντα αποσκοπεί να νοθεύσει την επιλογή του λαού γι' αυτό άλλωστε το ΚΚΕ σταθερά ζητάει την κατάργησή του.
Ο εργαζόμενος  θα βρεθεί αυτήν την Κυριακή μπροστά σε τρεις κάλπες. Δεν μπορεί στη μία κάλπη να του λες να πει όχι στα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων και στα κόμματα που στηρίζουν αυτήν την πολιτική και στις άλλες δύο κάλπες να του λες το αντίθετο.

Έτσι, λοιπόν, σε Ικαρία, Πετρούπολη, Χαϊδάρι και Πάτρα οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κοκκινίσουν την κάλπη για το δήμο και αυτή για τις ευρωεκλογές.  
Σε όλες τις υπόλοιπες κάλπες Δήμων και Περιφερειών να εκφράσουν με όποιον τρόπο θέλουν την καταδίκη τους στους υποψηφίους των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, των Συμπράξεων Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα, των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης, της αποδοχής της υποχρηματοδότησης, της φορομπηξίας, της «υγιούς επιχειρηματικότητας» και βεβαίως να κοκκινίσουν την κάλπη των ευρωεκλογών.
Οι εργαζόμενοι που ψήφισαν «Λαϊκή Συσπείρωση» στον α' γύρο σε όλους τους Δήμους μπορούν αυτήν την Κυριακή να κάνουν ένα βήμα παραπέρα ενισχύοντας το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. Δεν πρέπει να κάνουν βήμα πίσω στο όνομα του «μικρότερου κακού», να υποκύψουν σε εκβιαστικά διλήμματα.

Όσοι έκαναν άλλες επιλογές, ψήφισαν συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, άλλους δήθεν ανεξάρτητους - βαθιά εξαρτημένους όμως από την ΕΕ και το κεφάλαιο - όσοι δεν πήγαν να ψηφίσουν έχουν το χρόνο να ξανασκεφθούν τη δυνατότητα να κάνουν βήμα χειραφέτησης από την πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων ενισχύοντας τη «Λαϊκή Συσπείρωση» όπου κατεβαίνει και το ΚΚΕ στην κάλπη των ευρωεκλογών.
   
Τα παζάρια, τους εκβιασμούς, τις φανερές και κρυφές συναλλαγές, τα πάρε- δώσε που ορισμένοι θέλουν να ονομάσουν «πολιτική αρχών», θεωρώντας τους ψηφοφόρους εκλογική πελατεία, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να τα πάρουν υπόψη τους. 
Να αξιολογηθεί σωστά η στάση του ΚΚΕ, που απορρίπτει και δεν 
συμμετέχει στα διάφορα πάρε - δώσε. Είναι και αυτό ένα κριτήριο ψήφου.
Από τη στήλη "ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ  2014" του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου