Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

...στις εκλογές του Μάη, «το συμφέρον μας είναι να βγουν πιο ενισχυμένες οι δυνάμεις που θα στηρίξουν την οργάνωση της εργατικής τάξης, τους αγώνες της, την προσπάθεια για τη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας. Και θα συνεχίσουν να είναι δίπλα σε όλους όσοι αγωνίζονται».

Πλημμύρισε το Σύνταγμα από την 
απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ


Με τους χιλιάδες διαδηλωτές να τραγουδούν τη «Διεθνή», έχοντας υψωμένες γροθιές, ολοκληρώθηκε η μεγαλειώδης απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στην Αθήνα.
 
Oι προσυγκεντρώσεις που είχαν οριστεί σε διάφορα σημεία, κατέφτασαν στο Σύνταγμα με πορεια, σχημάτιζοντας μια ανθρωποθάλασσα.

 

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ ο οποίος ξεκίνησε καταγγέλλοντας την κυβέρνηση της Τουρκίας που χτύπησε την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των εργαζομένων στην Κωνσταντινούπολη. (Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα και ολόκληρη την ομιλία σε μορφή PDF). 


Νωρίτερα απεύθυνε χαιρετισμό ο Βασίλης Πετρόπουλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ (δείτε εδώ video) ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε «Τιμάμε φέτος τα 15 χρόνια του ΠΑΜΕ που έγινε από τη μια πλευρά η ελπίδα και το αποκούμπι για τον εργάτη και από την άλλη ο αντίπαλος της εργοδοσίας και όλων των άλλων δυνάμεων μέσα στις γραμμές του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος. 

Και ο λόγος είναι ότι έχει καθαρή ταξική πολιτική ενάντια στην εργοδοσία, ενάντια στα μονοπώλια με καθαρό στόχο την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος. Σε αυτή τη γραμμή κόντρα στην εργοδοσία πρέπει να οργανώσουμε κάθε χώρο δουλειάς με γερά σωματεία και γερά συνδικάτα με πρόγραμμα και σχέδιο» 


Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε  πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (δείτε εδώ βίντεο).  (Περισσότερα  ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου