Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ουκρανία: Συνέχιση του μακελειού στα Ανατολικά «υπόσχεται» ο Ποροσένκο

Συνεχίζεται η στρατιωτική επιχείρηση της κυβέρνησης των εθνικιστών και φασιστών του Κιέβου στις ανατολικές επαρχίες Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, με τον αριθμό των νεκρών κατοίκων, ενόπλων και αμάχων, από το μακελειό που ξεκίνησε τη Δευτέρα, να ανέρχεται σε δεκάδες, ενδεχομένως και περισσότερους από εκατό.

Κλιμάκωση προαναγγέλλει ο Ποροσένκο

Την ίδια ώρα που η αντιδραστική κυβέρνηση αιματοκυλάει το λαό, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ουκρανίας, μεγαλοβιομήχανος Πέτρο Ποροσένκο, με κυνικό τρόπο δήλωνε ότι το μακελειό θα συνεχιστεί.


Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Bild» μαζί με τον πρώην πυγμάχο και νεοεκλεγμένο δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, ο Ποροσένκο δήλωσε ότι «η αντιτρομοκρατική επιχείρηση άρχισε επιτέλους. Δεν θα επιτρέπουμε πλέον στους τρομοκράτες να απάγουν ανθρώπους στο δρόμο και να τους σκοτώνουν, δεν θα τους επιτρέψουμε πλέον να καταλαμβάνουν κτίρια και να περιφρονούν το νόμο».

Οδοφράγματα και διαδηλώσεις

Πάντως οι ρωσόφωνοι πολιτοφύλακες και κάτοικοι του Ντονέτσκ και άλλων πόλεων της Ανατολικής Ουκρανίας προετοιμάζονται για ν' αντιμετωπίσουν σφοδρότερη επίθεση τις επόμενες μέρες, φτιάχνουν νέα οδοφράγματα και νέοι κατατάσσονται στις δυνάμεις αυτοάμυνας...

Στο μεταξύ, ογδόντα στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς, της νεοσύστατης στρατιωτικής μονάδας της πραξικοπηματικής κυβέρνησης του Κιέβου, παραδόθηκαν σε άνδρες των ομάδων αυτοάμυνας, όταν οι τελευταίοι επέδραμαν στη στρατιωτική τους βάση στην επαρχία του Λουγκάνσκ. 

Σύμφωνα με μάρτυρες, η επίθεση διήρκεσε 10 με 15 λεπτά, με ασταμάτητους πυροβολισμούς, ενώ ΜΜΕ αναφέρουν ένα νεκρό από την πλευρά των δυνάμεων αυτοάμυνας. Πηγές των τελευταίων διευκρίνιζαν ότι οι παραδοθέντες θα επιστρέψουν σύντομα στις εστίες τους. 

   
Στο μεταξύ, περίπου 3 χιλιάδες ανθρακωρύχοι διαδήλωσαν στους δρόμους του Ντονέτσκ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πραξικοπηματική κυβέρνηση της χώρας, τη «χούντα του Κιέβου», όπως την ονόμαζαν.

Σύλληψη παρατηρητών του ΟΑΣΕ

Ο αυτοανακηρυχθείς δήμαρχος της πόλης Σλαβιάνσκ της Ανατολικής Ουκρανίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις αυτοάμυνας «έχουν συλλάβει» τους τέσσερις παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, με τους οποίους ο Οργανισμός έχει χάσει επαφή από την Τρίτη. «Τους συλλάβαμε. Θα διαπιστώσουμε ποιοι είναι, πού πήγαιναν και για ποιον λόγο και θα τους απελευθερώσουμε», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Interfax» ο Βιατσεσλάβ Επονομάστε. 

Ο ΟΑΣΕ ανακοίνωσε χθες ότι έχει χάσει την επαφή του με τους τέσσερις παρατηρητές, ένα Δανό, έναν Εσθονό, έναν Τούρκο και έναν Ελβετό, οι οποίοι φέρεται ότι συνελήφθησαν σε μπλόκο των αυτονομιστών το βράδυ της Δευτέρας.

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου