Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Πρέπει να το δεχτούμε. Το αστικό κράτος, είναι τελικά για το χρηματιστικό κεφάλαιο, η πιο αποδοτική θυγατρική του.

Περιορισμό των διαδηλώσεων μέσω του 
Συντάγματος προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς*


Σύνταγμα κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες του κεφαλαίου πρότεινε ο Αντώνης Σαμαράς, με σκοπό την ισχυροποίηση του αστικού πολιτικού συστήματος και την προστασία της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων.

Αυτές τις ανάγκες ικανοποιούν οι προτάσεις της ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση που παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μουσικής, όπου μεταξύ άλλων πρότεινε τον περιορισμό των διαδηλώσεων, με το πρόσχημα της ελεύθερης διακίνησης, κάνοντας λόγο για «την κατοχύρωση του δικαιώματος της ελεύθερης διακίνησης όλων και της ανεμπόδιστης πρόσβασης στην εργασία τους. Ώστε να μη διαταράσσεται συνεχώς η κοινωνικοοικονομική ζωή από την αυθαιρεσία ατόμων ή μικρών ομάδων».

Ανέφερε ότι το Σύνταγμα πρέπει να είναι «σύμμαχος στην επιχειρηματικότητα και σύμμαχος στην προσέλκυση επενδύσεων» και πρότεινε τη «σύνδεση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας με την οικονομική μας ανάπτυξη», ενώ όπως είπε η πρότασή του για μόνιμο συνταγματικό δικαστήριο είναι «και για την απελευθέρωση σειράς επενδύσεων που δυστυχώς εκκρεμούν».

Επιπλέον πρότεινε εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, μείωση του αριθμού των βουλευτών, σταθερό εκλογικό σύστημα και θητεία με χρονικό όριο για τον πρωθυπουργό, τους περιφερειάρχες, τους δημάρχους και τους συνδικαλιστές. Επίσης παρέμβαση στα εσωτερικά των κομμάτων, κάνοντας λόγο για «ουσιαστικό εκδημοκρατισμό των πολιτικών κομμάτων, με αξιόπιστες εγγυήσεις διαφάνειας στα οικονομικά των κομμάτων».

Πρότεινε θεσμοθέτηση συγκεκριμένου κυβερνητικού σχήματος και δύο μόνιμων υπηρεσιακών υφυπουργών για την Εξωτερική Πολιτική και για τον Προϋπολογισμό. 

Επανέφερε και την πρόταση για την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων, όπως και την πρόταση για ασυμβίβαστο υπουργού - βουλευτή.

Η ομιλία του πρωθυπουργού ήταν διανθισμένη με αρκετή προεκλογική συνθηματολογία για την οικονομία, πανηγυρίζοντας ότι «κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών με πολύ κόπο. Αλλάξαμε την εικόνα της χώρας». 

"Για τις τελευταίες εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα"  (ΕΔΩ)

*Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου