Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Πραγματικά κυρίαρχος μπορεί να γίνει ο λαός που θα έχει στην ιδιοκτησία του και θα αξιοποιεί τον πλούτο που παράγει...

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις προτάσεις της  
ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση *


Σε ανακοίνωση για τις προτάσεις της ΝΔ σχετικά με τη συνταγματική 
αναθεώρηση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Οι προτάσεις της ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση, που γίνονται στο όνομα της διαφάνειας και της δήθεν ενίσχυσης της λαϊκής κυριαρχίας, έχουν στόχο να κάνουν το σάπιο αστικό κράτος ακόμη πιο εχθρικό ενάντια στο λαό και τα συμφέροντά του. 

Επιδιώκεται η δημιουργία θεσμών και η στελέχωσή τους με πρόσωπα, τα οποία με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ικανότητα θα υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική.

Ταυτόχρονα υπηρετείται η διαδικασία αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος και η ακόμη μεγαλύτερη προσαρμογή του στις ανάγκες του κεφαλαίου.

Αυτόν το στόχο υπηρετούν η ενίσχυση της εκτελεστικής εξουσίας και των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας, το ασυμβίβαστο της ιδιότητας βουλευτή και υπουργού, η μείωση του αριθμού των βουλευτών.

Ταυτόχρονα επιδιώκουν να ενισχύσουν τη δράση και την κερδοφορία του κεφαλαίου στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας και αλλού. Να παρακάμψουν εκείνες τις διατάξεις που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και έβαζαν κάποιους περιορισμούς στην ανεξέλεγκτη δράση των επιχειρηματικών ομίλων. 

Τη θωράκιση του αστικού πολιτικού συστήματος υπηρετούν η ανοικτή παρέμβαση στη λειτουργία των κομμάτων, ο περιορισμός των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και η ενίσχυση της καταστολής για την αντιμετώπιση του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι προτάσεις για την αναθεώρηση του συντάγματος που παρουσίασε πριν έναν χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, με την άμεση εκλογή του Προέδρου της  Δημοκρατίας και την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της εκτελεστικής εξουσίας, συγκαλυμμένων με μέτρα της λεγόμενης άμεσης δημοκρατίας, τα οποία συμπεριλαμβάνει και η ΝΔ για να "χρυσώσει" τις νέες αντιδραστικές αλλαγές.

Πραγματικά κυρίαρχος μπορεί να γίνει ο λαός που θα έχει στην ιδιοκτησία του και θα αξιοποιεί τον πλούτο που παράγει, με τα δικά του όργανα λαϊκής διακυβέρνησης - εξουσίας, στα πλαίσια μιας νέας κοινωνικής οργάνωσης, που θα κινείται με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συμμαχίας θα συμβάλει να ανοίξει ο δρόμος στην κατεύθυνση αυτή».

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου